Menu
Jong Ajax brengt spanning terug in titelstrijd

Jong Ajax brengt spanning terug in titelstrijd

Jong Ajax heeft de spanning teruggebracht in de strijd om het landskampioenschap voor Beloftenteams. De ploeg van trainer Aron Winter boekte een prima overwinning (3-0) op koploper Jong FC Twente.

Met nog elf wedstrijden te spelen is de voorsprong van Jong FC Twente op de nummer twee Jong Ajax geslonken tot vier punten. ,,Dit was een terechte overwinning’’, oordeelde Winter kort na de gewonnen topper. ,,Zelf gaven we niet veel weg. Helaas waren we zelf niet altijd even scherp bij de kansen die we kregen. Deze zege verbaast me in elk geval niet. We spelen al langere tijd goed voetbal. Je ziet sommige jongens echt groeien.’’

Mitchell Donald speelde rechts op het middenveld. Mitchell Donald speelde rechts op het middenveld.

Winter sprak terecht zijn tevredenheid uit. De Jong Ajacieden bleven uitstekend op de been tegen de lijstaanvoerder uit Enschede. De aantrekkelijke wedstrijd voltrok zich in een hoog tempo. Eigenlijk had de thuisploeg het alleen in het eerste kwartier even moeilijk met de formatie van Cees Lok. Op de beslissende momenten hield doelman Dennis Gentenaar Jong Ajax feilloos op de been. Oud-Ajacied Youssouf Hersi kreeg de grootste kans om de gasten aan een vroege voorsprong te helpen. Ook de Ethiopiër kreeg de bal niet voorbij Gentenaar.

Jong Ajax nam na een halfuur de leiding. Een even flitsende als foutloos uitgevoerde aanval bracht de bal via Javier Martina voor de voeten van de inkomende Leonardo. De Braziliaan schoot hard en zuiver in: 1-0. Een minuut later zagen de Tukkers hun lankmoedige uitverdedigen keihard afgestraft. Edgar Manucharyan kogelde de bal van dichtbij voorbij keeper Cees Paauwe (2-0).

Samuel Kuffour speelde zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt. De Ghanees liet een goede indruk achter. Samuel Kuffour speelde zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt. De Ghanees liet een goede indruk achter.

Met het eerste optreden van Samuel Kuffour bood de topper in de Beloftencompetitie maandag een extra attractie. De Ghanees kon terugzien op een geslaagde debuutwedstrijd in het Ajax-shirt. De ervaren centrale verdediger bracht vooral rust in de bij vlagen onstuimige ploeg van Winter. Kuffour werd na ruim zeventig minuten afgelost door Marijn Sterk. De centrale verdediger ging onder applaus naar de kant.

Jong Ajax gaf ook zonder de controlerende Kuffour weinig tot niets weg. De sterk spelende Martina hielp de Amsterdammers met een schuiver zelfs aan de derde treffer: 3-0. Toby Alderweireld en Jeffrey Sarpong lieten riante mogelijkheden onbenut. De middenvelders hadden de uitslag nóg meer cachet kunnen geven. Jong Ajax won de topper tegen Jong FC Twente ‘slechts’ met 3-0.
Volgende week wacht de Amsterdamse Beloften opnieuw een thuiswedstrijd. Jong PSV komt maandag naar de Toekomst. Het competitieduel Jong Ajax - Jong PSV is gratis toegankelijk en begint om 18.30 uur.

Houd Ajax TV in de gaten voor de samenvatting van Jong Ajax - Jong FC Twente.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Spits Edgar Manucharyan tekende voor de tweede treffer van Jong Ajax. Spits Edgar Manucharyan tekende voor de tweede treffer van Jong Ajax.