Menu
Jong Ajax buigt voor Jong AZ

Jong Ajax buigt voor Jong AZ

Jong Ajax is er niet in geslaagd het Internationale Toernooi van Hilversum te winnen. In de finale was Jong AZ met 3-1 te sterk voor de ploeg van Pieter Huistra en Fred Grim.

,,Jammer, maar terecht", zei Huistra na afloop van de verloren finale. ,,Jong AZ was met name in de eerste helft de betere ploeg."

De Amsterdamse Beloften keken op Sportpark Crailoo na iets meer dan een kwartier al tegen een 2-0-achterstand aan. Kennedy bracht voor rust nog wel even de spanning terug in de wedstrijd door een penalty te benutten: 2-1. De tweede helft ging gelijk op, Ajax zocht naar de gelijkmaker, maar AZ besliste het duel door in de 80ste minuut uit de counter toe te slaan.

Jong Ajax begon zaterdag het toernooi nog met een knappe 5-0-zege op Jong Club Brugge. Maar dat was wel in een totaal andere opstelling dan tegen Jong AZ. ,,Het team dat gisteren speelde heeft het duidelijk beter gedaan dan het team van vandaag", aldus Huistra, die wel tevreden terugkijkt op het toernooi. ,,Natuurlijk win je liever, maar we zitten nog altijd in de voorbereiding. Na na deze twee duels zijn we weer iets wijzer geworden."

Opstelling Jong Ajax:
Bizot (46. Hahn), Aslan, Bonevacia, Kappelhof, Candan (75. Jongebloet); Lindgren, Kennedy (65. Overtoom), Lazic; Danilo, Bodul (65. Castillion), Zeegelaar (65. Martina).