Menu
Jong Ajax deelt de punten met NEC

Jong Ajax deelt de punten met NEC

Jong Ajax heeft in de Jupiler League de thuiswedstrijd tegen koploper NEC met 1-1 gelijkgespeeld. Riechedly Bazoer zette Ajax in de 71e minuut op voorsprong, in blessuretijd kwam NEC langszij via een kopbal van Rens van Eijden.

Een stunt van Jong Ajax tegen de nummer één van de Jupiler League was heel dichtbij, maandagavond op de Toekomst. In de 94ste minuut stond de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam nog met 1-0 voor, en leek het ook nog op weg naar de 2-0. Maar Richairo Zivkovic verspeelde voorin (met drie Ajacieden tegenover één NEC'er) knullig de bal, en NEC sloeg toe uit de tegenaanval. ,,Heel zuur", aldus Ulderink. ,,Richairo maakte een verkeerde keuze en daardoor geef je de overwinning uit handen. Hij weet het zelf, zit er ook verslagen bij in de kleedkamer. We moeten door, hij ook. Maar het is een duur leermoment, want we waren heel dichtbij."

De 1-1 van Van Eijden was het slotstuk van een wedstrijd die enigszins voorspelbaar begon, maar spetterend eindigde. NEC nam op de Toekomst meteen het heft in handen. De druk op het Ajax-doel leek het eerste half uur onhoudbaar en keeper Norbert Alblas moest heel wat werk verrichten om zijn doel schoon te houden. De grootste kans was voor Tom Daemen die in de 23ste minuut van dichtbij hoog over schoot. Na een half uur zakte het niveau van NEC toch iets in. Jong Ajax werd het laatste kwartier sterker en kreeg ook mogelijkheden. Sheraldo Becker verraste keeper Joshua Smits bijna met een leep afstandschot en Queensy Menig kwam vlak voor rust goed door op links, maar zag zijn voorzet voorlangs gaan zonder dat een Ajacied er een voetje tegenaan kon zetten.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. NEC begon furieus en kreeg een aantal open kansen. Eerst schoot Anthony Limbombe hoog over, vlak daarna kopte Sjoerd Ars van dichtbij naast. Jong Ajax toonde opnieuw veerkracht en vocht zich terug. Sheraldo Becker was in de 68ste minuut al dicht bij de 1-0, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Drie minuten later was het wel raak. Riechedly Bazoer schoot met een droge afstandsknal binnen.

Wat volgde was een spectaculaire slotfase, met een opstootje, gele kaarten en behoorlijk veel kansen. Jong Ajax leek stand te houden toen Alblas in blessuretijd met een prachtige reflex zijn doel schoon hield op een afstandschot van Alirezah Jahanbakhsh. Vlak daarna werd de keeper toch geklopt. Nadat Zivkovic voorin de verkeerde keuze maakte, sloeg NEC toe uit de tegenaanval. Van Eijden kopte van dichtbij raak. Alblas: ,,Zo zonde. De hele wedstrijd heb je het gevoel dat die bal er gewoon niet ingaat. Dan maak je zo'n redding in de slotfase en dan weet je het helemaal zeker. En dan gaat de bal er toch nog in..."

Natuurlijk, de late gelijkmaker zorgde voor chagrijn bij Ajax, maar Ulderink zag wel een goede wedstrijd van zijn team. ,,Ik ben wel trots op de manier hoe we hebben gestreden, hoe we ons steeds terugknokten in de wedstrijd, hoe we er vol ingingen tijdens de duels."

Scoreverloop: 71. Bazoer 1-0, 90+4 Van Eijden 1-1.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Ligeon, Tete, Van Bruggen, Van Koesveld (80. Warmerdam), Bazoer, Noordhoff, Duarte, Becker, Zivkovic, Menig (68, Acolatse)
Wissels: Van Bladeren, Boccara, Vissie, Bakker, Hendriks.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots

Richairo Zivkovic in duel met doelpuntenmaker Rens van Eijden. Richairo Zivkovic in duel met doelpuntenmaker Rens van Eijden.
Teleurstelling bij Jong Ajax na de late gelijkmaker van Rens van Eijden. Teleurstelling bij Jong Ajax na de late gelijkmaker van Rens van Eijden.