Menu
Jong Ajax deelt punten in topper tegen MVV

Jong Ajax deelt punten in topper tegen MVV

Jong Ajax en MVV hebben in de topper van de Jupiler League de punten gedeeld. Na een oppermachtige eerste helft waarin Mazraoui scoorde, kwam MVV na rust beter in het spel en kwam het terecht op gelijke hoogte. Door het gelijkspel is de achterstand op koploper VVV-Venlo nu zes punten.

De wedstrijd kon maandagavond geen doorgang vinden, omdat het veld van de Toekomst wegens winterse omstandigheden was afgekeurd. Daardoor kwamen de teams op deze vooor Jupiler League-begrippen vreemde dinsdagavond in actie.

Trainer Marcel Keizer had weer een plek ingeruimd voor de van een blessure herstelde Matthijs de Ligt. Het middenveld werd gevormd door Carel Eiting, Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong. Mateo Cassierra begon in de spits.

Afwachtend begin
Jong Ajax en MVV begonnen afwachtend aan de wedstrijd, al kreeg Vaclav Cerny wel een enorme kans toen hij bij een counter door Nouri werd gelanceerd. Hij had echter net iets teveel tijd nodig. Zo kabbelde het duel langzaam voort. Jong Ajax trok het initiatief langzaam maar zeker naar zich toe en creëerde steeds meer kansen.

Zo hadden Cerny en Nouri kunnen scoren, en raakte De Jong nog via de vuisten van de Maastrichtse doelman de paal. MVV kwam voor een punt en trok zich massaal terug op de eigen helft. Op slag van rust lukte het Jong Ajax toch te scoren. Het was Noussair Mazraoui die een gaatje wist te vinden en van afstand mooi raak schoot, 1-0.

Keizer was tevreden over het spel in de eerste helft: ,,We hebben goed gespeeld tegen een van de betere ploegen uit de Jupiler League. Het was een goede helft, al kan het altijd wat beter; op de vleugels hadden we misschien wat moeite. Al hebben we geen kansen weggegeven en er zelf drie gecreëerd, daar ben ik tevreden over."

Voorafgaand aan Jong Ajax - MVV werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Piet Keizer.
Voorafgaand aan Jong Ajax - MVV werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Piet Keizer.
Matthijs de Ligt had geen last meer van zijn bovenbeen.
Matthijs de Ligt had geen last meer van zijn bovenbeen.

Sterker MVV na rust
Na rust controleerde Jong Ajax, al beet MVV - gedwongen door de achterstand - iets meer van zich af. Na een uur kregen de Limburgers hun eerste kans en redde keeper Norbert Alblas adequaat. Aan de andere kant gaf Eiting een juweel van een pass op De Jong, die de bal net niet voorbij keeper Geens wist te krijgen.

Toch stond het plotsklaps 1-1, toen Alessandro Ciranni een vrije trap mooi binnenschoot. Jong Ajax kreeg het moeilijk en MVV hinkte op twee gedachten, want er leek toch wat te halen. Uiteindelijk bleven echt grote kansen uit en leken beide ploegen tevreden met het behaalde punt. In die tweede helft had Jong Ajax het moeilijker dan voor rust, had ook Keizer gezien: ,,We werden iets slordiger aan de bal, en MVV begon iets hoger druk te zetten. Dan scoren ze uit een vrije trap dat doelpunt, en sluipt er wat onzekerheid in de ploeg. Daarna hebben we eigenlijk ook geen kansen meer gehad. Op basis van de eerste helft hadden we ruimer voor moeten staan, maar het resultaat gaat altijd over 90 minuten."

Vrijdag speelt Jong Ajax een uitwedstrijd bij hekkensluiter Achilles '29.

Jong Ajax - MVV Maastricht 1-1 (1-0), 43. Mazraoui 1-0, 66. Ciranni 1-1

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik (53. Savastano), De Ligt, Bergsma, Dankerlui, Eiting, Nouri (46. Van de Beek), De Jong, Cerny, Cassierra, Mazraoui

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Proshots/Jasper Ruhe