Menu
Jong Ajax deelt punten met Almere City

Jong Ajax deelt punten met Almere City

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Almere City met 1-1 gelijk gespeeld. De thuisploeg kwam via Lucas Andersen op voorsprong, maar zag in de blessuretijd van de eerste helft Almere langszij komen via Fabian Serrarens. Ruben Ligeon maakte zijn rentree na een enkelblessure en hij speelde een uur.

In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet heel veel, maar was Jong Ajax wel de formatie die zich het meeste in scoringspositie wist te manoeuvreren. Zo kreeg Sam Hendriks enkele aardige kansen, maar de spits promoveerde geen enkele van die mogelijkheden tot doelpunt. Nadat oud-Ajacied Marco van Duin met een knappe redding Kenny Tete van scoren had gehouden, moest hij in de 28e minuut het antwoord schuldig blijven op een prachtig schot van Lucas Andersen, 1-0.

Grim moest bij zijn Almere City al voor rust twee gedwongen wissels doorvoeren. Lars Nieuwpoort raakte na een botsing met oud-Ajacied Ricardo Kip geblesseerd aan het hoofd en werd vervangen door ook al een voormalige Ajax-speler Mike Busse. In de slotfase van de eerste helft moest ook Charles Dissels geblesseerd van het veld. Hij zag vanuit de dug-out hoe zijn ploeg in de blessuretijd van de eerste helft alsnog gelijk kwam. Fabian Serrarens schoot de bal diagonaal langs Kenneth Vermeer, 1-1.

Jong Ajax scoorde in de 28e minuut de openingstreffer. Jong Ajax scoorde in de 28e minuut de openingstreffer.

In de tweede helft mocht Ruben Ligeon nog een kwartier meespelen voordat hij het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Derwin Martina. In het kwartier waarin de rechtsback nog meedeed, had Jong Ajax wel een penalty mogen krijgen toen Sander Keller hands maakte in het strafschopgebied. De scheidsrechter besloot die niet toe te kennen. Ook later weigerde de leidsman te fluiten toen Lesly de Sa een flinke zet in de rug kreeg op het moment dat hij wilde uithalen. Over die beslissingen mocht Jong Ajax zich wel beklagen.

Almere City was via Ricardo Kip dicht bij een voorsprong, maar het schot van de middenvelder eindigde hard tegen de lat. Ook invaller Boldewijn was kansrijk, maar Kenneth Vermeer redde prima op de doorgebroken speler. In de slotfase kwam Jong Ajax er eveneens nog een aantal keren gevaarlijk uit. In de allerlaatste minuut leek Lucas Andersen alsnog 2-1 te maken, maar zijn inzet ging hard voorlangs.

Trainer Frons Groenendijk berustte in het gelijkspel: ,,Ik vond het aan onze kant bij vlagen aardig, maar ook waren er momenten dat het niet goed was. Ik denk dat we meer aandeel hadden in de wedstrijd dan Almere, maar in de omschakeling op middenveld was het uitkijken." Over het moment van de tegengoal zei Groenendijk: ,,Je moet een paar minuten zien te overleven met elkaar, maar je ziet dan dat we niet zakelijk genoeg zijn. Dan komt vrij gemakkelijk vlak voor rust die gelijkmaker. Dat is een kwestie van ervaring. Ik vond onze spelopvatting wel oké, maar we hebben verzuimd deze wedstrijd te winnen. Ook hadden we twee strafschoppen moeten hebben. Dat we die niet kregen, is jammer."

Opstelling Jong Ajax: Vermeer; Ligeon (63. Martina), Van der Hoorn, Kuipers, Tete; Bazoer, Andersen, Lobotka; De Sa, Hendriks (70. Meleg), Sana

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Fred Grim keerde als trainer van Almere City terug op vertrouwde grond. Fred Grim keerde als trainer van Almere City terug op vertrouwde grond.
Kenny Tete wordt beklommen.
Mike van der Hoorn speelde rechts centraal in de defensie. Mike van der Hoorn speelde rechts centraal in de defensie.
Lucas Andersen haalt uit voor de 1-0. Lucas Andersen haalt uit voor de 1-0.
Met een puntje schiet het trainersduo Groenendijk en Bosman niet veel op. Met een puntje schiet het trainersduo Groenendijk en Bosman niet veel op.