Menu
Jong Ajax deelt punten met Volendam

Jong Ajax deelt punten met Volendam

Jong Ajax heeft het laatste uitduel van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld. Aan de Volendamse Dijk opende Nouri de score. Hooi maakte namens de thuisploeg gelijk.

De ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam stapte voor de laatste keer met elkaar de bus in voor een uitwedstrijd in het seizoen 2015/2016. Een seizoen met ups en downs. In eigen huis had Jong Ajax FC Volendam met 2-0 weten te verslaan, maar dat lukte dit keer niet.

,,Toch was het wel een boeiende wedstrijd", had Ulderink gezien in Volendam. ,,Er zat veel energie in en we voetbalden, ondanks een aantal keren slordig balverlies, van achteruit best goed onder de druk uit." Andre Onana redde goed op een inzet van Ben Moussa, die de rebound in het zijnet schoot. Daar zette Jong Ajax een schot van Donny van de Beek uit kansrijke positie tegenover. Dat ging naast. Ook waren er een paar speldeprikjes van Fischer, Cerny en Nouri.

,,Na rust hadden we het even lastig", aldus Ulderink. Maar een kwartier na rust opende Jong Ajax de score. Met een geweldige versnelling ging Vaclav Cerny er aan de rechterkant vandoor. Zijn goede voorzet werd door Nouri uitstekend in de hoek geschoten. ,,Kort daarna hadden we een wereldaanval van achteruit met één keer raken. We vergaten alleen de 0-2 te maken."

En dus, zoals de oude voetbalwet voorschrijft, maakte Volendam gelijk. Balverlies van Owusu luidde de aanval van Volendam in. De afronding werd verzorgd door Hooi, 1-1. ,,In de laatste tien minuten kwamen we onder druk te staan", constateerde Ulderink. Dat bleef zonder schadelijke gevolgen. Het bleef 1-1. Viktor Fischer speelde de hele wedstrijd: ,,Hij speelde een nette wedstrijd", concludeerde Ulderink: ,,Hij had wat pech in de afronding, maar stak veel energie in zijn spel. Het was veel en veel beter als tegen Sparta."

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De laatste ook van Ulderink en Stam als trainers: ,,Een interessante wedstrijd tegen FC Den Bosch. Ik zal blij zijn als we dezelfde energie en bereidheid tentoon spreiden als vanavond. Natuurlijk wil je de laatste wedstrijd winnen. Voor het seizoen hadden we als doelstelling rond de vijfde/zesde plaats te eindigen. Dat lukt net niet, omdat er een paar wedstrijden zijn geweest waarin we niet brachten wat had gekund. Dan wordt het geen zesde plek, het zij zo", eindigt Ulderink berustend.

Scoreverloop: 64. Nouri 0-1, 70. Hooi 1-1

Jong Ajax: Onana, Owusu, Van Bruggen, Lartey Sanniez, Dankerlui; El Mahdioui, Van de Beek, Nouri; Cerny, Zivkovic, Fischer.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Martijn Buskermolen