Menu

Jong Ajax deelt punten met Willem II

Waar Ajax 1 tegen Willem II met 4-1 wondaar bleef Jong Ajax in de uitwedstrijd op 1-1 steken. ,,Gezien de krachtsverhoudingen een terechte uitslag, " vond trainer Jan Olde Riekerink. ,,Maar omdat de gelijkmaker pas vijf minuten voor tijd viel, is het toch zuur."

Na de bekerstunt tegen De Graafschap (2-0) van vorige week dinsdag togen de Ajax-beloften maandagavond naar het Brabantse land voor de ontmoeting met de reserves van Willem II. De Tilburgers stonden op de ranglijst een stuk lager dan Ajax, maar dat had vooral te maken met het feit dat ze pas vier duels hadden afgewerkt. Daar hadden ze vier punten uit vergaard, terwijl het team van Jan Olde Riekerink elf punten uit zes wedstrijd bijeen had gesprokkeld. Dus slechts een verliespunt minder dan de gastheren.

Was het voor de trainer niet moeilijk om na de sensatie van vorige week de jongens gemotiveerd te krijgen? Olde Riekerink: ,,Nee, ik had vooraf wel aangehaald dat we na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Haarlem, wat ook een goed gevoel gaf, de volgende wedstrijd tegen Utrecht slecht speelden. En dat was nu niet het geval."

Willem II startte wel beter dan Ajax, dat vooral in de verdediging moeite had de organisatie op orde te krijgen. Dat had te maken met het dynamische spel van de thuisploeg dat veel van posities wisselden in de frontlinie. Maar in de loop van de eerste helft kreeg Ajax overwicht en dat leidde in de 25e minuut tot de openingstreffer. Steven Pienaar vond Ikedia die 0-1 scoorde. Met die stand gingen beide ploegen de rust in. Echte kansen waren er ook niet geweest.

In de tweede helft domineerde Willem II, maar ook nu kreeg de ploeg nauwelijks kansen. Ze probeerden het wel, want op een gegeven moment speelde de Tilburgse ploeg zelfs met vier spitsen. Vijf minuten voor tijd kon de thuisploeg wel een goede kans creëren, waaruit de gelijkmaker viel.

,,We speelden niet slecht, maar hadden een goede tegenstander. Het tempo lag hoog. Volgens de krachtsverhouding was de uitslag terecht. Maar omdat de goal pas vijf minuten voor tijd viel, is het wel zuur, " besloot Olde Riekerink.