Menu
Jong Ajax dingt mee naar prijzen

Jong Ajax dingt mee naar prijzen

Door de toetreding van de beloftenteams van Jong Ajax, Jong FC Twente en Jong PSV en zondagamateurkampioen Achilles’29 krijgt de Jupiler League Gouden Stier Verkiezing komend seizoen een extra dimensie. Alle spelers en coaches van de twintig deelnemende clubs doen mee aan de strijd om de Gouden Stier voor beste speler, talent, trainer en topscorer van de Jupiler League.

De Gouden Stier Verkiezing is zes jaar geleden bedacht door hoofdsponsor Jupiler, dat een stier als merksymbool heeft. Na afloop van de vier perioden met elk negen wedstrijdrondes wordt een Bronzen Stier uitgereikt aan de beste speler, talent, trainer en topscorer, én aan de periodekampioen. Aan het eind van het seizoen vindt een officiële Gouden Stier Uitreiking plaats, waarbij de jaarwinnaars bekend worden gemaakt onder toeziend oog van coryfeeën uit de Nederlandse voetbalwereld.

In de categorieën beste talent en beste trainer vormen de trainers en aanvoerders van de twintig Jupiler League clubs de jury. In de categorie beste speler brengen zowel de trainers en aanvoerders als het Nederlandse publiek hun stem uit. Bij de teams gaat de Bronzen Stier uit naar de periodetitelwinnaar en de Gouden Stier is voor de clubs die via de Jupiler Play-Offs naar de Eredivisie promoveren. De beloftenteams en Achilles’29 mogen de komende twee jaar in het kader van een pilotproject niet promoveren en kunnen dus geen Gouden en Bronzen Stier winnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van Vuurst