Menu
Jong Ajax doet goede zaken

Jong Ajax doet goede zaken

Jong Ajax heeft goede zaken gedaan in de competitie. De Beloften versloegen Jong NEC/FC Oss maandagavond met 2-1, door een eigen doelpunt van Daan Disveld en een kopbal van Mike Busse. Het team van Gery Vink en John Bosman heeft tot nu toe alle wedstrijden in de ‘winnaars-poule’ gewonnen.

Omdat Jong Ajax bij de bovenste vier ploegen was geëindigd in de voorronde, mocht het team van trainers Gery Vink en John Bosman, samen met de vier bovenste uit de twee andere poules in Divisie A uitkomen. Vorige week won Jong Ajax de eerste wedstrijd met 0-1 van Jong NAC Breda. Ook in de tweede competitiewedstrijd deed Jong Ajax goede zaken op de Toekomst.

Maandagavond troffen de Amsterdammers Jong NEC/FC Oss. De trainers Gery Vink en John Bosman hadden het een en ander veranderd in de wedstrijdselectie. Doordat de A1 is afgereisd naar Moskou voor de NextGen Series-wedstrijd tegen CSKA Moskou dinsdagavond, bevonden zich op de bank alleen maar veldspelers uit de A2. Ten opzichte van de wedstrijd vorige week tegen Jong NAC Breda stuurde Vink een iets gewijzigd elftal het veld in. Mike Busse, Xandro Schenk, Dico Koppers, Roly Bonevacia, Gino van Kessel en Lucas Andersen stonden in de startformatie. Danny Hoesen en Ruben Ligeon ontbraken maandagavond op de Toekomst. De aanvaller en verdediger zitten hoogstwaarschijnlijk bij de selectie voor de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek.

In de eerste helft creëerde Jong Ajax slechts twee echte kansen. De thuisploeg kreeg na ruim een kwartier spelen via Lucas Andersen de eerste kans van de wedstrijd. De Deen kopte vanuit een voorzet van Dico Koppers hoog over doel. Even later haalde Andersen opnieuw uit na een fraaie slalom door de verdediging van Jong NEC/FC Oss. Gino van Kessel deed een aardige poging om zijn team op een voorsprong te brengen. Het schot van de aanvaller ketste ongelukkig terug in zijn gezicht.

Jong Ajax heeft goede zaken gedaan maandagavond. Jong Ajax heeft goede zaken gedaan maandagavond.

De Beloften beloonden zichzelf in de beginfase van de tweede helft voor hun verbeterde spel. Van Kessel, die vanaf rechts werd bediend, schoof de bal van dichtbij richting het doel. Voor de toeschouwer leek het alsof de aanvaller scoorde, maar het was Jong NEC/FC Oss-verdediger Daan Disveld die de bal als laatste raakte. Via Disveld verdween de bal in het doel; 1-0. Na het eigen doelpunt kreeg keeper Joshua Smits het even benauwd na een snoeihard schot van Roly Bonevacia. De doelman keerde de bal maar net. Jong Ajax bleef de druk opvoeren op de gasten, zo ook via Ilan Boccara en, opnieuw, Van Kessel. Een schot van de Fransman eindigde, onbedoeld, voor de voeten van Van Kessel. De nummer 9 van de avond had slechts de keeper voor zich, maar zijn harde uithaal verdween naast het doel.

Jong NEC/FC Oss kwam ongeveer tien minuten voor tijd op gelijke hoogte door Admir Barjovic, die gemakkelijk door de Ajax-verdediging kon lopen en uithalen. Mickey van der Hart was kansloos; 1-1. Lang nagenieten konden de gasten niet, want enkele minuten na de gelijkmaker zette Mike Busse zijn team weer op voorsprong. Vanuit een fraaie hoekschop van Lesley de Sa kopte Busse achter Smits; 2-1. Na de officiële speeltijd gebeurde er iets opmerkelijks: de lichtmasten gingen uit. De scheidsrechter besloot, gezien de 2-1 stand, te wachten totdat de lichtmasten het weer deden en de laatste drie minuten extra tijd gespeeld konden worden. Minutenlang stonden de spelers van beide elftallen in het pikkedonker te wachten totdat de verplichting het weer deed. Daarna kon Jong Ajax zich verzekeren van de winst op Jong NEC/FC Oss.

Gery Vink: ,,Gezien het spelbeeld en de manier waarop alles tot stand is gekomen, ben ik zeer tevreden over de zege. Er waren weinig kansen gecreëerd, maar dat had met name te maken met de speelwijze, NEC wilde niet voetballen en verdedigde goed. We moesten geduldig blijven, de kansen zouden vanzelf wel komen.''

Scoreverloop: 53. Disveld 1-0 (e.d.), 77. Barjovic 1-1, 79. Busse 2-1

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart, Busse, Sporkslede, Schenk (87. Vermeij (A2)), Koppers, Bonevacia, Rits, Boccara, De Sa, Van Kessel, Andersen.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Beloften creëerden in de tweede helft de meeste kansen. De Beloften creëerden in de tweede helft de meeste kansen.
Via een eigen doelpunt van Daan Disveld kwam Jong Ajax op een 1-0 voorsprong. Via een eigen doelpunt van Daan Disveld kwam Jong Ajax op een 1-0 voorsprong.
Tien minuten voor tijd kwam Jong NEC/FC Oss op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd kwam Jong NEC/FC Oss op gelijke hoogte.
Mike Busse gooide de wedstrijd twee minuten na de gelijkmaker op slot; 2-1. Mike Busse gooide de wedstrijd twee minuten na de gelijkmaker op slot; 2-1.