Menu
Jong Ajax doet zichzelf tekort

Jong Ajax doet zichzelf tekort

Na vorige week met 2-0 te hebben verloren bij FC Oss, ging Jong Ajax vrijdagavond met 1-0 ten onder bij MVV in Maastricht. Een penalty in de zeventigste minuut bracht de beslissing.

Jong Ajax begon uitstekend aan de uitwedstrijd bij MVV in Maastricht. Al in de achtste minuut kreeg Davy Klaassen een goede kans na een prima aanval over links via Lesley de Sa en Joeri de Kamps. De blonde middenvelder ontbeerde het geluk. Een minuut later stichtte hij opnieuw gevaar. Ook nu bleef het echter zonder succes. Na twintig minuten zorgde doelman Mickey van der Hart er persoonlijk voor dat de rappe omschakeling van MVV geen tegentreffer opleverde. Hij haalde de voorzet eruit. Korte daarna stond Klaassen voor de derde keer oog in oog met MVV-doelman Castro nadat een perfecte pass van Richedley Bazoer hem had bereikt. Maar ook nu lukte het hem niet de bal tegen de touwen te krijgen. Met een kans uit een kopbal van Fabian Sporkslede en een schot van Dejan Meleg was de kansenverhouding in de eerste helft duidelijk in Amsterdams voordeel. De enige bal die wel tegen de touwen kwam, werd geschoten door Mark Veldmate van MVV. Hij stond in de veertigste minuut echter buitenspel, waardoor de rust werd ingegaan met een 0-0-stand en daar mocht Ajax zich het meeste over beklagen.

Maar zoals de ongeschreven voetbalwet voorschrijft, krijgt de ploeg die de kansen niet maakt het deksel op de neus. Zo ook vrijdagavond in Maastricht. In de zeventigste minuut maakte Kenny Tete een overtreding het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Bryan Smeets onberispelijk langs Van der Hart geschoten, 1-0. Het was geen stand die Jong Ajax verdiende. In de slotfase probeerden de Amsterdammers van trainer Fons Groenendijk de gelijkmaker nog op het bord te krijgen. Invaller Vincent Vermeij was dicht bij en ook Klaassen kopte op doel, maar de bal wilde er niet in. Zo bleef Jong Ajax ook in het tweede uitduel van het seizoen met lege handen staan.

Trainer Fons Groenendijk vond de nederlaag niet terecht: ,,Eigenlijk had de wedstrijd in de rust al beslist moeten zijn in ons voordeel. We hadden misschien al op 0-2, 0-3 moeten staan. Dat is niet gebeurd en dan weet je dat je de tegenstander in de wedstrijd houdt. In de tweede helft deden zij er een schepje bovenop. Dan zijn er twee slordige momenten van Bazoer en Tete. De eerste werd een kans voor MVV, de andere een strafschop. Daarna waren we niet bij machte om die stand om te buigen. Dit is de leerschool waar we om gevraagd hebben. We hebben onszelf enorm te kort gedaan, want deze uitslag is onverdiend."

MVV - Jong Ajax 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 70. Smeets (p) 1-0

MVV: Castro, Verdellen, Rutjes, Van Hyfte, Veldmate, Ospitalieri (89. Winkens), Smeets, Knops, Labylle, Stankov, Braken

Jong Ajax: Van der Hart; Tete, Sporkslede, Denswil, Nieuwpoort; Bazoer (66. Lobotka), De Kamps, Klaassen; Meleg (46. Lazic), Höner (73. Vermeij), De Sa.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/ Paul Roling