Menu
Jong Ajax door in KNVB Beker Beloften

Jong Ajax door in KNVB Beker Beloften

Jong Ajax won maandagavond, in de achtste finale van het KNVB Bekertoernooi voor Beloften, met 2-4 van Jong ADO Den Haag. In een spannend duel trok Jong Ajax aan het langste eind. Het elftal van Gery Vink en John Bosman plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Jong Ajax trad in Den Haag aan met een sterk elftal. Naast de vertrouwde gezichten van de talenten van het Beloftenelftal, startten ook A-selectiespelers Daley Blind, Mats Rits en Nicolas Lodeiro in de basis. Gery Vink gaf hiermee een duidelijk signaal af; winst was vanavond extra belangrijk.

Met de competitiewedstrijd tegen Jong ADO Den Haag in september in het achterhoofd, waarin Jong Ajax met 5-0 zegevierde, begon het elftal van Vink en Bosman vol vertrouwen aan het bekerduel. Jong Ajax kwam goed uit de startblokken en kreeg al na vijf minuten een fraaie kans om op voorsprong te komen. Tom Boere kreeg een vrije schietkans, de een-op-een actie van de spits mislukte doordat hij in handen van de keeper schoot.

Tot de twintigste minuut creëerde Jong Ajax verder nauwelijks kansen. De Amsterdamse Beloften waren wel sterker dan Jong ADO, maar zakten weg. Na bijna een half uur spelen was het wel raak. Nicolas Lodeiro kopte bij de tweede paal fraai en laag raak, na een goede voorzet vanaf links van buitenspeler Yener Arica.

Na de voorsprong kreeg Boere een fraaie schietkans. De spits ontving de bal uit een perfecte voorzet van Ouasim Bouy, waarna Boere opnieuw een een-op-een actie kon maken. De kans ging verloren nadat hij te zacht richting de Jong ADO-keeper schoot. Lodeiro kon vlak voor rust zelf de marge verdubbelen. De Uruguayaan ontving een prima pass van Bouy, stak goed door en kon hard uithalen. Hij gaf de bal echter af op Arica, die aarzelde en hoog over schoot.

Tom Boere was goed voor twee doelpunten. Tom Boere was goed voor twee doelpunten.

In de tweede helft trok Jong Ajax de sterke lijn door. Een schot van Ismaïl Aissati vanuit de tweede lijn ging maar net naast. Boere zag zijn schot op de lat eindigen. Tien minuten na rust was het eindelijk raak voor Boere, die opnieuw alleen op de keeper afliep. Een dieptepass van Daley Blind prikte de spits in de hoek. Het elftal kon echter maar kort genieten van de 0-2 voorsprong, want slechts een minuut later maakte ADO een tegendoelpunt. Wouter de Vogel kreeg in de zestienmeter van Jong Ajax de bal toegespeeld waarna hij de kans koel afmaakte: 1-2. Dit zou niet het enige doelpunt van De Vogel zijn. Een kwartier voor tijd kwam de Jong ADO-speler snel op over links en schoot hij de gelijkmaker beheerst in de rechterhoek: 2-2.

Ondanks de snelle doelpunten van Jong ADO bleef Jong Ajax loeren op een doelpunt en creëerde het de ene kans na de andere. Mats Rits, die weer speelminuten maakte na zijn enkelblessure, zag kort na de gelijkmaker zijn afstandsschot op de lat eindigen. Uit de rebound schoot Boere laag in: 2-3. Jong Ajax besliste de wedstrijd in de allerlaatste minuut definitief via Aissati. De nummer 10 onderschepte op fraaie wijze de bal, kwam op door het centrum en zocht beheerst de linkerhoek op. Zijn uithaal resulteerde in de fraaie 2-4. Jong Ajax verzekerde zich met de fraaie zege op Jong ADO van een vervolg in het bekertoernooi.

,,Ik was bij vlagen zeer tevreden over de kansen die we creëerden en over het spel dat we speelden’’, besloot Vink zijn terugblik. ,,Ik ben echter ontevreden over het uit handen geven van een 0-2 voorsprong. Gelukkig pakten we het goed op en had het gemakkelijk 2-6 of 2-7 kunnen zijn gezien de kansen. Maar goed, we hebben gewonnen en we zijn een ronde verder. Op naar volgende tegenstander.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst