Menu
Jong Ajax dwingt het geluk zelf af

Jong Ajax dwingt het geluk zelf af

Jong Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De mannen van trainer Aron Winter hadden weinig moeite met Jong FC Groningen: 3-0. De doelpunten kwamen van Mitchell Donald, Jan-Arie van der Heijden en Vurnon Anita.

Vurnon Anita (6) en Chakib Tayeb vieren de vrijwel vlekkeloze 3-0 overwinning op Jong FC Groningen. Vurnon Anita (6) en Chakib Tayeb vieren de vrijwel vlekkeloze 3-0 overwinning op Jong FC Groningen.

De voorlaatste speelronde in de Beloftencompetitie deed er, wat betreft de ranglijst, weinig meer toe. Jong FC Twente mocht afgelopen week al de champagneflessen ontkurken. De Tukkers speelden zich definitief buiten het bereik van de naaste belagers uit Amsterdam. Jong Ajax kon het gat van zeven punten in de laatste optredens niet meer overbruggen.

Ondanks het gebrek aan spanning ontbrak het de Jong Ajacieden niet aan motivatie. De jacht op doelpunten en daarmee een goed resultaat werd vanaf de aftrap ingezet. Na een klein halfuur drukte Donald het aanzienlijke krachtsverschil eindelijk uit in een voorsprong. De middenvelder schoot van grote afstand feilloos raak: 1-0.

Jan-Arie van der Heijden bewees zijn waarde onder meer als inschuivende verdediger. De Ajacied nam de 2-0 voor zijn rekening. Jan-Arie van der Heijden bewees zijn waarde onder meer als inschuivende verdediger. De Ajacied nam de 2-0 voor zijn rekening.

,,De hele eerste helft speelden we dominant, bij vlagen zelfs goed voetbal’’, keek Winter na afloop met een goed gevoel terug. ,,Na de rust werd het soms iets minder. Ook omdat sommige spelers hun eigen wedstrijd gingen spelen. Daardoor werd het soms rommelig.’’

Jong Ajax-doelman Marco van Duin hoefde slechts sporadisch in actie te komen. Voor de rust werd zelfs maar een echte redding van de Noord-Hollander gevraagd. Op slag van rust keerde Van Duin alleen een vrije trap van Anco Jansen. Verder werd van de doelman vooral een goede concentratie gevraagd. Ook de ‘werkloosheid’ van Van Duin was exemplarisch voor de dominantie van zijn ploeg. Zelfs een rommeliger spelend Jong Ajax kwam, na de rust, nauwelijks in de problemen tegen het elftal van oud-profspeler Erwin van de Looi.

Een handvol minuten na de rust ontnam Van der Heijden de Groningers definitief alle hoop op een redelijk resultaat. De verdediger krulde zijn, met heel veel gevoel getrapte vrije bal precies in de kruising. De 2-0 had de uitwerking van een knock-out. Een kwartier voor tijd strafte de prima doorjagende Anita Gronings balverlies hard af. De nuttige spelende middenvelder liet Leon ter Wielen van dichtbij kansloos.
Daley Blind was toen al ingevallen. De A-junior maakte afgelopen week zijn debuut voor Jong Ajax in de uitwedstrijd tegen Jong sc Heerenveen. Onder toeziend oog van vader Danny, maakte Blind junior maandag ook zijn thuisdebuut als Jong Ajacied.

Mitchell Donald opende na een klein half uur de score. Mitchell Donald opende na een klein half uur de score.

,,Een positief punt van vanavond is ook dat we het geluk echt probeerden af te dwingen’’, vond Winter. ,,We probeerden vaker op doel te schieten, ook van grotere afstand. Uiteindelijk hebben we drie goede goals gemaakt.’’
De overwinning op subtopper Jong FC Groningen ten spijt, sudderde de kater van de gemiste titel nog wel na bij trainer Winter. Te vaak lieten de Jong Ajacieden de kans liggen om de titelstrijd spannend te houden of nóg spannender te maken. De scherpte die de ploeg in de laatste thuiswedstrijd etaleerde had de Amsterdammers wellicht verder kunnen brengen dan de tweede plaats.

Winter:,,Het mislopen van de titel is nog steeds een teleurstelling. Desondanks wilden we het seizoen vandaag en ook volgende week, in de laatste uitwedstrijd tegen Jong Willem II, goed afsluiten. Ik ben nu in elk geval tevreden over ons laatste thuisduel.’’

Bekijk woensdag ook de samenvatting van Jong Ajax - Jong FC Groningen op Ajax TV.
Klik hier om nu al naar de website van Ajax TV te gaan >>

A-junior Daley Blind was ruim twintig minuten van de partij bij Jong Ajax. A-junior Daley Blind was ruim twintig minuten van de partij bij Jong Ajax.
Vurnon Anita is secuur in de passing. Vurnon Anita is secuur in de passing.
Vito Wormgoor laat zich niet passeren door een Groninger. Vito Wormgoor laat zich niet passeren door een Groninger.