Menu
Jong Ajax eenvoudig langs FC Utrecht

Jong Ajax eenvoudig langs FC Utrecht

Jong Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 3-0 gewonnen. Op de Toekomst waren John Goossens (2x) en Leonardo de doelpuntenmakers.

Voor de Amsterdamse Beloften was het na de duels met Jong AZ (1-5) en Jong FC Twente (3-4) de derde zege op rij. Een mooie serie, maar Adrie Koster was toch niet helemaal tevreden. ,,Het kan allemaal nog wel wat beter”, aldus de coach, die zag dat FC Utrecht dapper het initiatief probeerde te nemen in de beginfase. ,,We leden veel balverlies en daardoor hadden we het af en toe moeilijk. Ook vind ik dat we voorin meer gebruik hadden moeten maken van onze snelheid.”

John Goossens zorgde ervoor dat Jong Ajax toch een redelijk eenvoudige overwinning boekte op de Utrechters. Hij schoot na een klein halfuur van ongeveer twintig meter knap raak uit een vrije trap. Na de openingstreffer begon het beter te lopen bij de Ajacieden, al kreeg Utrecht niet veel later nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Erixon Danso, vorig jaar nog jeugdspeler bij Ajax maar nu in dienst bij Utrecht, passeerde keeper Sergio Padt met een hoge bal, maar aanvoerder Toby Alderweireld haalde de bal weg voor de doellijn. Leonardo bezorgde Ajax vlak voor rust een comfortabele 2-0-voorsprong. Hij schoot na voorbereidend werk van Goossens van dichtbij hard raak. Naast Leonardo maakte Koster ook gebruik van A-selectiespelers Gabri, Robbert Schilder en Javier Martina.

De Belg Toby Alderweireld vormde samen met zijn landgenoot Laurent Delorge het centrum van de defensie. De Belg Toby Alderweireld vormde samen met zijn landgenoot Laurent Delorge het centrum van de defensie.

Ajax kwam na rust nooit meer echt in gevaar. Daylon Claasen raakte na een uur voetbal de paal en Goossens gooide in de 78ste minuut de wedstrijd op slot door de 3-0 te maken. Hij benutte een penalty, die was toegekend na een handsbal van een speler van FC Utrecht. Voor Goossens was het zijn vierde treffer van het seizoen. Samen met de momenteel geblesseerde Darko Bodul is Goossens daarmee topscorer van Jong Ajax. ,,Het is heel prettig als je iemand als Goossens in je team hebt”, zei Koster. ,,Hij heeft een goede vrije trap en die penalty schoot hij ook prima in.”

Nog een positief punt was de verdediging van Jong Ajax. Voor het eerst dit seizoen waren er geen tegentreffers. ,,Het was prettig dat er eindelijk eens ‘de nul’ op het scorebord stond”, zei Toby Alderweireld, die samen met Laurent Delorge centraal in de verdediging stond. ,,We zitten momenteel als team in een sterke fase en moeten dit de komende tijd zien vast te houden.”

Jong Ajax stijgt op de ranglijst naar plaats vier. De Amsterdammers hebben tien punten uit zes duels. Dat is acht punten minder dan de ongeslagen koploper Jong NEC. Volgende week speelt Jong Ajax op de Toekomst een bekerwedstrijd tegen Jong AGOVV.

Opstelling Jong Ajax: Padt, Will, Alderweireld, Delorge, Goossens; Gabri (62. Schell), Claasen, Goossens; Martina (79. Lazic), Jongebloet (46. Hasselbaink), Leonardo.

Gabri deed weer speelritme op bij Jong Ajax. Hij speelde ruim een uur en werd toen vervangen door Jordi Schell. Gabri deed weer speelritme op bij Jong Ajax. Hij speelde ruim een uur en werd toen vervangen door Jordi Schell.
Leonardo tekende voor de tweede treffer van Jong Ajax. Leonardo tekende voor de tweede treffer van Jong Ajax.
Doelman Sergio Padt hield zijn doel schoon. Doelman Sergio Padt hield zijn doel schoon.
Bij afwezigheid van Darko Bodul begon Renaldo Jongebloet als spits. In de tweede helft maakte hij plaats voor Marvin Hasselbaink. Bij afwezigheid van Darko Bodul begon Renaldo Jongebloet als spits. In de tweede helft maakte hij plaats voor Marvin Hasselbaink.