Menu
Jong Ajax en AGOVV in balans

Jong Ajax en AGOVV in balans

Jong Ajax heeft de vriendschappelijke ontmoeting met AGOVV afgesloten met een gelijkspel: 3-3. Bij de Amsterdammers was de Venezolaanse stagiair Gustavo Páez bijna een uur van de partij.

Jong Ajax liet in Apeldoorn twee verschillende gezichten zien. De ploeg van trainer Aron Winter kon terugzien op een goede eerste helft. Na rust maakten de Amsterdamse Beloften een minder goede en geconcentreerde indruk.

Op sportpark Berg en Bos namen de gasten binnen 25 minuten een 0-2-voorsprong. Rechtsbuiten Marvin Hasselbaink opende de score. Drie minuten later verdubbelde Javier Martina de voordelige marge. De middenvelder rondde een mooie individuele actie af met een strak schot in de verre hoek. Martina speelde dit duel vanaf een centrale positie op het middenveld. Normaal gesproken opereert de aanvaller rechts in de aanval.

Na het eerste halfuur kwam AGOVV, de formatie van oud-Ajacied John van den Brom, beter in de wedstrijd. Ajax-doelman Koen Verhoeff hield zijn ploeg tot de rust uitstekend op de been. Ruud ter Heide slaagde er in de eerste minuut van de tweede helft wel in om Verhoeff te passeren: 1-2. Meulens bracht de Apeldoorners zelfs naast Jong Ajax. Páez had zijn plek in het elftal toen al afgestaan aan Renaldo Jongebloet. Voor de Venezolaanse spits was maandag slechts een enkele kans weggelegd.

Denis Mahmudov leek de Apeldoornse club uit de Jupiler League in de slotfase aan de winst te helpen. De Macedonische smaakmaker van AGOVV was het trefzekere eindpunt van een vloeiende aanval. Een blunder van de Apeldoornse doelman hielp de Jong Ajacieden alsnog aan een gelijkspel. Edgar Manucharyan zag zijn vrije trap via de doelman alsnog in het doel gaan. Opvallend detail: vijf van de zes doelpunten vielen voor de Klaas Jan Huntelaar-tribune op het Apeldoornse sportcomplex.

De enige smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Donovan Slijngard. De verdediger werd in de blessuretijd van het veld gestuurd na een harde charge op een tegenstander. Jong Ajax hervat de Beloftencompetitie volgende week maandag met een uitwedstrijd tegen Jong Heerenveen. Op 13 mei speelt de ploeg van Winter thuis tegen Jong FC Groningen.

Opstelling Jong Ajax:
Verhoeff; Alderweireld, Wormgoor (46. Slijngard), Blind, Sterk; Will (46. Yildirim), Martina, Goossens; Hasselbaink (46. Manucharyan), Páez (57. Jongebloet) en Tayeb.