Menu
Jong Ajax en Almere City in evenwicht

Jong Ajax en Almere City in evenwicht

Het oefenduel tussen Jong Ajax en Almere City is geëindigd in 1-1. De ploeg van Alfons Groenendijk kwam op de Toekomst na een klein half uur met 1-0 achter, Marvin Höner maakte in de tweede helft gelijk.

,,Ik heb goede dingen gezien vandaag”, aldus Groenendijk. ,,Bepaalde zaken waarop we de afgelopen dagen hebben getraind, zag ik echt terugkomen. Druk zetten bijvoorbeeld. Dat dat dan goed gaat, is heel mooi om te zien. Ook over de instelling en de bereidheid om te strijden ben ik zeer te spreken. Die jongens van Alemere zijn fysiek toch iets sterker, maar we hielden ons goed. Ik denk dat we hebben laten zien dat we ook zonder spelers van de A-selectie heel aardig kunnen voetballen.”

Ajax voerde in de tweede helft de druk op de tegenstander flink op. Dat de Amsterdammers weer op gelijke hoogte kwamen, was in die fase van de wedstrijd geen verrassing. ,,We hebben zelfs nog wel een paar kansjes gehad om het af te maken”, zei Groenendijk, die ook zeer te spreken was over nieuwe aanwinst Stanislav Lobotka. ,,Een groot talent op het middenveld.”

Beginopstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Nieuwpoort, Bazoer, Sporkslede, Kuipers; Enoh, Lobotka, De Kamps; Lukoki, Hendriks, Höner.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst