Menu
Jong Ajax en Ergotelis scoren niet

Jong Ajax en Ergotelis scoren niet

Jong Ajax heeft zaterdagavond in een oefenwedstrijd tegen Ergotelis met 0-0 gelijkgespeeld. Op sportcomplex de Toekomst vielen er geen goals bij het duel tussen de beloften van Ajax en bezoekers uit Griekenland. Mats Rits (foto) miste na rust een strafschop. Hidde Prijs (A2) maakte zijn debuut voor Jong Ajax.

Als de wedstrijd zaterdag zeventig minuten had geduurd, was Gery Vink een blij man geweest. Maar ook het spel over de volle negentig minuten kon de coach van Jong Ajax uiteindelijk best bekoren. ,,De eerste zeventig minuten waren zeer acceptabel met goed positiespel en aanvallend voetbal. Daarna werd het een beetje rommelig omdat we vermoeid raakten”, oordeelde Vink na afloop. ,,We hebben alleen verzuimd om onszelf met een goal te belonen.”

Mats Rits had de winnende treffer in de tweede helft op zijn schoen. De Belg verzuimde echter om een strafschop te benutten. Na een dubbele overtreding van Ergotelis (eerst op invaller Ricardo Kip, daarna hands op de doellijn bij inzet Tom Boere) kon Rits Jong Ajax naar de overwinning schieten. Het ontbrak de middenvelder, die aan zijn tweede maand bij Ajax bezig is, echter aan geluk.

Ergotelis, vorig seizoen achtste in de Griekse Super League, verblijft momenteel in Nederland in voorbereiding op de Griekse competitie. De club uit Iraklion (Kreta) oefende de voorbije dagen onder meer tegen AZ, sc Heerenveen en NAC. Daar waar AZ-trainer afgelopen weekend nog openlijk kritiek uitte op het te drukke oefenschema van de Grieken, was Vink een andere mening toegedaan. ,,Voor ons was het een heel nuttige oefenwedstrijd in de vierde week van onze voorbereiding. Twee weken voor de start was dit een goed meetmoment om te zien waar we staan.”

Na rust liet Vink jeugdspeler Hidde Prijs zijn debuut maken voor Jong Ajax. De verdediger van Ajax A2 verving de Fin Henri Toivomaki in de slotfase.

Opstelling Jong Ajax: Hahn, Ligeon, Van Rhijn, Van der Heijden, Toivomaki (75. Prijs), De Kamps (46. Ricardo Kip), Rits (60. Aissati), Aissati (46. Fennich), Lukoki, Boere, Arica.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst