Menu
Jong Ajax en Willem II scoren niet

Jong Ajax en Willem II scoren niet

Jong Ajax is het Maritiem-toernooi donderdag met een gelijkspel begonnen. In Den Helder eindigde het oefenduel tussen de beloften van Ajax en het eerste elftal van Willem II in 0-0.

In de kop van Noord-Holland nam het team van de trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen het donderdagavond op tegen het eerste elftal van Willem II. ,,We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. En dat terwijl Willem II toch grotendeels met hun eerste elftal speelde”, sprak Roy na afloop. ,,Aan de bal was het van onze kant aardig en het positiespel was echt heel goed. We kregen vijf á zes kansen, maar we vergaten onszelf te belonen.” Invaller Lorenzo Ebecilio was met een inzet tegen de paal het dichtst bij een doelpunt namens Jong Ajax.

Een kleine maand voor de competitiestart weet Roy waar hij bij Jong Ajax aan moet schaven. ,,In balbezit ben ik niet ontevreden, maar het afronden en ‘in scorende positie komen’ moet beter. Daar gaan we de komende weken hard aan werken.”

Zaterdag spelen de beloften van Ajax het tweede en laatste duel tijdens het Maritiem-toernooi. Om 19.30 uur staat Jong Ajax – Helders Elftal op het programma. Naast Jong Ajax, Willem II en het Helders Elftal doet ook De Graafschap mee aan het toernooi.

Opstelling Jong Ajax: Jeroen Verhoeven, Ricardo van Rhijn, Roly Bonevacia, Johan Kappelhof, Nicolai Boilesen (60. Lorenzo Burnet), Mitchell Donald, Tom Overtoom, Ouasim Bouy (60. Rodney Sneijder), Ismail Aissati, Darko Bodul (60. Lorenzo Ebecilio), Aras Özbiliz (60. Florian Jozefzoon).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst