Menu
Jong Ajax geeft het goede voorbeeld

Jong Ajax geeft het goede voorbeeld

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 1-2 gewonnen. Alle doelpunten vielen voor rust. Lesly de Sa opende de score in de tiende minuut. De thuisploeg kwam vijf minuten later op gelijke hoogte. In de 25ste minuut tekende Davy Klaassen voor de winnende treffer.

Bij een overwinning op Jong Ajax had FC Eindhoven de eerste periodetitel kunnen pakken. Dat ging nu dus niet door voor de thuisploeg. ,,We hadden al afgesproken met z’n allen dat we aan dat feestje echt niet mee zouden gaan werken”, zei Alfons Groenendijk na afloop. ,,En daar hebben we ons aan gehouden. Dit zijn geen makkelijke wedstrijden en daarom kan ik de ploeg alleen maar complimenten maken.”

Jong Ajax kwam al na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Lesly de Sa. Na een knappe loopactie op rechts, tikte hij de bal over de keeper. Door een slippertje achterin kwam Eindhoven op 1-1, maar Davy Klaassen zette Ajax in de 25ste minuut opnieuw op voorsprong via een assist van De Sa ,,De eerste helft was echt goed van onze kant”, aldus Groenendijk. ,,Goede balmomenten, de opbouw was in orde, we creëerden kansen. Je gaat met een voorsprong de rust in en dan weet je dat het daarna gaat stormen.”

Dat gebeurde ook. FC Eindhoven zette alles op alles, wisselde snel drie spelers achter elkaar en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Ajax kreeg daardoor ook meer ruimte, maar verzuimde de 1-3 te maken. Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Groenendijk: ,,FC Eindhoven was vooral met corners en vrije trappen gevaarlijk. Het is een fysieke ploeg met allemaal jongens die een kop groter zijn dan onze spelers. Maar we hebben voor iedere meter geknokt, dus ik kan alleen maar tevreden zijn. De eerste helft over het spel, de tweede helft over het mentale aspect.”

De eerste drie punten zijn meegenomen uit Eindhoven, hopelijk komen daar zondag nog eens drie bij. ,,Dit was inderdaad een goede generale”, zegt Groenendijk met het oog PSV - Ajax. ,,Hopelijk maakt het eerste het zondag helemaal af.”

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Sporkslede, Kuipers, Tete; Enoh, Klaassen, Lobotka (76, Gravenberch); De Sa, Meleg (79. Vermeij), Sana.
Wissels: Leeuwenburgh, Martina, Hendriks, Lazic, El Hasnaoui

Scoreverloop: 9. De Sa 0-1, 15. Makiavala 1-1, 25. Klaassen 1-2.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Kay in't Veen

Lesly de Sa loopt juichend weg als hij de score heeft geopend. Lesly de Sa loopt juichend weg als hij de score heeft geopend.
Dejan Meleg schudt een speler van FC Eindhoven van zich af. Dejan Meleg schudt een speler van FC Eindhoven van zich af.
Voor de aftrap werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Gerrie Mühren. Voor de aftrap werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Gerrie Mühren.