Menu
Jong Ajax geeft voorsprong uit handen

Jong Ajax geeft voorsprong uit handen

Het optreden van Jong Ajax op het Helders Maritiem toernooi is geen groot succes geworden. Nadat donderdag met 4-0 werd verloren van Sparta, moest Ajax zaterdagavond een gelijkspel toestaan aan het Helders Elftal, 3-3.

,,Qua veldspel zag het er bij ons niet zo goed uit", verklaarde trainer Adrie Koster na de met 3-3 gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen het Helders Elftal op het Helders Maritiem toernooi. ,,Maar voor rust hebben we de mogelijkheden goed benut."

Jong Ajax kwam dankzij Renaldo Jongebloet op een 1-0-voorsprong en Edgar Manucharyan verdubbelde de marge. De beste amateurs uit de Helderse regio kwamen weliswaar dichterbij in de score (2-2), maar de ploeg van Koster zorgde dat er bij rust een comfortabel lijkende 3-1-voorsprong op het scorebord stond. Verantwoordelijk voor die derde Amsterdamse treffer was John Goossens.

,,In de tweede helft hebben we flink doorgewisseld. We speelden dominanter dan in de eerste helft, maar we geven weer onnodig doelpunten weg", baalde Koster. ,,Bij een 3-1-stand moet je proberen de pot uit te spelen, niets meer weggeven en dan komt de vierde goal vanzelf wel. Maar sommigen wilden zichzelf laten zien en dat pakt verkeerd uit. De 3-2 viel uit een spelhervatting en de 3-3 kwam door slordig balverlies bij ons. Dat mag niet en dat zijn aandachtspunten voor volgende week op de training. Daaraan gaan we werken en we hopen de zaken die we tijdens trainingen aandragen volgende week bij de Talents Cup terug te zien. Want daar is een voorbereiding voor."

Opstelling Jong Ajax: Roy Ouwerkerk; Toby Alderweireld (46. Calvin McIntosh), Vito Wormgoor, Daley Blind, Christian Supusepa; Daylon Claasen, John Goossens, Jordy Schell (60. Stanton Lewis); Vlatko Lazic (46. Nicolae Mitea), Renaldo Jongebloet (46. Darko Bodul), Edgar Manucharyan.