Menu
Jong Ajax geeft voorsprong uit handen

Jong Ajax geeft voorsprong uit handen

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 2-2 gelijkgespeeld. Bij rust stond de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam nog met 0-2 voor dankzij goals van Kenny Tete en Robert Muric.

Kenny Tete opende in de 33ste minuut de score met een kopbal, twee minuten later verdubbelde Robert Muric (attente reactie na schot Acolatse) de voorsprong. Voor Muric was het een wedstrijd met twee gezichten: hij maakte zijn eerste officiƫle goal voor Ajax, maar viel ook in de 53e minuut geblesseerd uit. ,,Robert kreeg een flinke tik op zijn enkel", licht Jong Ajax-trainer Ulderink toe. ,,Zaterdag wordt onderzocht wat de ernst is van de blessure."

Emmen was vlak na rust via Luis Pedro al op 1-2 gekomen en kwam in de slotfase dankzij een benutte strafschop van Alexander Bannink terug tot 2-2. ,,We hadden de hele avond moeite om onder de druk uit te voetballen", aldus Ulderink, die overigens vlak voor tijd van het veld werd gestuurd vanwege onenigheid met de leiding. ,,In de eerste helft zat er nog wel wat rust in het spel. Toen waren we soms dreigend en vielen ook de twee goals. Na rust waren we niet meer in staat de bal lang vast te houden en kregen we de ene na de andere aanval om onze oren. Echte kansen kreeg Emmen niet, maar via een spelhervatting en een penalty komen ze dan toch op 2-2."

Scoreverloop: 33. Tete 0-1, 35 Muric 0-2, 49. Pedro 1-2. 83. Bannink 2-2 (pen.)

Jong Ajax: Leeuwenburgh; Ligeon, Tete, Van Bruggen, Owusu; Acolatse (59. Hendriks), Noordhoff, Bakker; Muric (53. El Hasnaoui), Zivkovic (84. Boccara), Becker.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Jan Kanning