Menu
Jong Ajax geeft weer zege weg

Jong Ajax geeft weer zege weg

Voor de tweede keer binnen vijf dagen heeft Jong Ajax een voorsprong van drie goals uit handen gegeven. Na de puntendeling tegen Roda JC (3-3) van maandag moesten de Amsterdamse beloften vrijdag bij RKC wederom genoegen nemen met een punt: 4-4. De Waalwijkse gelijkmaker viel diep in blessuretijd. Jong Ajax speelde meer dan een helft met tien man na een omstreden rode kaart voor Fabian Sporkslede.

,,Dit is niet voor het eerst dit seizoen. Het is ons al een keer of zeven overkomen”, verzuchtte Andries Ulderink, coach van Jong Ajax. Zijn ploeg geeft regelmatig een grote voorsprong uit handen, tot ongenoegen van de trainer. ,,Van de 0-1 tot de 0-3 speelden we erg goed. We hadden de tegenstander op het hakblok liggen. Opeens gingen we andere dingen doen: werden we slordig en gingen we achteruit lopen. Zo lieten we de tegenstander terug in de wedstrijd komen.”

Na 37 minuten was er al zes keer gescoord (2-4). Voor Ajax vonden Elton Acolatse, Sam Hendriks, Leeroy Owusu en Queensy Menig doel. Ulderink sprak van een aantal geweldige goals. Vlak voor rust volgde een cruciaal moment voor het verloop van de wedstrijd. Ronduit discutabel was de rode kaart van Sporkslede. Ulderink: ,,In onze optiek was dat zeer overdreven. Je kon erover discussiëren of het überhaupt een gele kaart was.”

Aanvankelijk waren er voor Jong Ajax in de tweede helft nauwelijks problemen. ,,We gaven de eerste 20 tot 25 minuten weinig weg en werden zelf een aantal keer gevaarlijk op de counter”, stelde Ulderink. ,,In de slotfase gingen zij opportunistischer spelen en kwamen we onder druk. De 3-4 viel en uiteindelijk vond de scheidsrechter het nodig om vijf minuten bij te trekken en kregen we ook nog de 4-4 om de oren. Erg zuur, omdat we zelf even daarvoor nog de paal raakten. Sam Hendriks werd uit balans gebracht en dat had een rode kaart en een strafschop moeten zijn.”

Ulderink vond niet dat zijn ploeg bestolen was in het Mandemakers Stadion. ,,Ik weiger zulk soort termen in de mond te nemen. We hebben het zelf laten liggen. We lieten de tegenstander terug in de wedstrijd komen, terwijl we hadden uit moeten lopen naar 1-6 of 1-7. Het was een avond met veel verschillende emoties en gevoelens.”

Scoreverloop: 8. Acolatse 0-1. 18. Hendriks 0-2, 22. Owusu 0-3. 24. Junschlager 1-3, 31. Menig 1-4, 37. Seedorf 2-4, 78. Van Zeelst 3-4, 90+2 Van Zeelst 4-4.

Rode kaart: 42. Sporkslede

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu, Mirani, Van Bruggen, Warmerdam; Sporkslede, Menig (61. Höner), Bakker; Muric (46. Lartey Sanniez), Hendriks, Acolatse (82. Vissie)

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Proshots/Joep Leenen