Menu
Jong Ajax geeft winst uit handen

Jong Ajax geeft winst uit handen

Jong Ajax leek op weg naar een zege tegen Jong RKC, maar diep in blessuretijd kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte, 2-2. Nicolae Mitea maakte zijn rentree.

Er leek voor de mannen van trainer Aron Winter geen vuiltje aan de lucht bij Jong RKC. Al in de eerste minuut kopte Mitchell Donald uit een corner raak. Een dikke vijf minuten later kreeg Edgar Manucharyan een kleine mogelijkheid, maar hij kon net niet bij de bal. Toch was het nog voor het halfuur was verstreken al 0-2. Javier Martina zette de aanval zelf op en rondde die doeltreffend af met een fraai schot, 0-2. Jong RKC liet echter voor rust de aansluitingstreffer noteren. Ruud Berger passeerde doelman Marco van Duin na een mooie actie van Ciawar Khandan en met die 1-2-stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken en kreeg via Christina direct in de 46ste minuut de eerste mogelijkheid. Nog in dezelfde minuut schrok de Ajax-defensie op nadat de bal na een corner in het zijnet was beland. Ajax kwam met de schrik vrij, maar verzuimde zelf de rust te bewaren en het duel te controleren. De opbouw verliep te gehaast en de lange bal werd te vaak gehanteerd.

Positief in de tweede helft was de rentree van Nicolae Mitea. De kleine Roemeen raakte in de voorbereiding op het seizoen geblesseerd aan de enkel en kwam vanavond voor het eerst weer in actie. Na een dik uur spelen verving hij Edgar Manucharyan. ,,Maar hij was nog niet zo goed", oordeelde Winter. ,,We willen natuurlijk zo snel mogelijk iedereen weer wedstrijdfit hebben, maar Nicolae heeft nog een lange weg te gaan."

De wedstrijd werd steeds spannender in Waalwijk en Ajax leek met drie punten huiswaarts te keren. Dat lukte echter niet. Diep in blessuretijd kwam de gelijkmaker alsnog. Illustratief was de wijze waarop RKC de 2-2 maakte. De centrale verdediger Paulette mocht van achteruit het hele veld oversteken en zelf raak schieten. ,,Dat mag natuurlijk nooit gebeuren", mopperde trainer Aron Winter na afloop. ,,We speelden een redelijk goede eerste helft, waarin we duidelijk de betere partij waren. De 0-2-voorsprong kwam uit mooie combinaties. Maar in de tweede helft was het veel te onrustig. RKC speelde overal een-op-een en wij hebben het niet goed uitgespeeld, konden nooit de druk naar voren meer zetten. Dat we het in de 94ste minuut ook nog weggeven, mag niet. Dit is balen."

Kijk voor uitgebreide reacties van trainer Aron Winter, doelpuntenmaker Mitchell Donald en de van een langdurige blessure teruggekeerde Nicolae Mitea dinsdag op ajax.tv >>