Menu
Jong Ajax geeft zege uit handen

Jong Ajax geeft zege uit handen

Voor Jong Ajax leek er maandagavond geen vuiltje aan de lucht in de thuiswedstrijd tegen Jong Heerenveen. In de 79ste minuut stond het immers nog 3-1. Maar na 90 minuten bleef de thuisploeg toch met lege handen achter, 3-4.

Met twee doelpunten bewees Kennedy op de weg terug te zijn. Met twee doelpunten bewees Kennedy op de weg terug te zijn.

Niets wees er op dat Ajax zich zo in de luren zou laten leggen. Al in de achtste minuut kreeg Mitchell Donald een grote kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal ging net naast. Twee minuten later tikte doelman Rob van Dijk de bal na een vrije trap van Kennedy net uit zijn doel. Heerenveen kon daar weinig tot niets tegenover zetten, omdat een dominant Ajax de Friezen goed onder controle had en vroeg druk zette op de bal. Toch kregen de gasten in de 31ste minuut plotseling een dot van een kans. Paolo Henrique omspeelde keeper Erik Heijblok en leek de bal over de boomlange Wieringer heen te liften. Een redding door de Ajacied met de hak voorkwam echter een zeker lijkende treffer. Twee minuten voor rust had Ajax een penalty kunnen krijgen toen een Friese verdediger aan spits Javier Martina ging hangen. Scheidsrechter Bakkelo zag er echter geen overtreding in. Dat de kleedkamers met een 0-0-tussenstand werden opgezocht was te danken aan Erik Heijblok die uitstekend redde op een kopkans van Gonzalo García-García.

Chakib Tayeb maakte een uitstekende invalbeurt en was zeer dreigend. Chakib Tayeb maakte een uitstekende invalbeurt en was zeer dreigend.

Na rust ging Ajax door met het spel dat zich in de eerste helft had ontwikkeld, maar nu werden de kansen wél verzilverd. In de 56ste minuut zette Murat Yildirim goed voor en schoot Kennedy vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak, 1-0. Een kleine tien minuten later zette Chakib Tayeb een knappe aanval over rechts op, gaf prima voor op Yildirim die inschoot. Heerenveen wist dat schot nog te keren, maar de doorgelopen Tayeb maakte het zelf beheerst af, 2-0. ,,Dan moet je de wedstrijd uitspelen”, gaf Winter na afloop aan. Maar de Ajacieden gaven de Heerenveen-spelers veel te veel ruimte en kort na de 2-0 krulde Timmi Johansen de bal in de verre bovenhoek, 2-1. ,,Dan zou je gewaarschuwd moeten zijn”, vond de trainer van Jong Ajax. Want hoewel Kennedy in de 75ste minuut de 3-1 maakte, ging zijn team opnieuw in de fout. ,,Je moet het op volwassenheid uitspelen, maar we gaven geen druk meer op de bal en iedere bal die er tussen viel was gevaarlijk.”

Aanvoerder Jan-Arie van der Heijden vraagt aanwijzing voor de muur. Aanvoerder Jan-Arie van der Heijden vraagt aanwijzing voor de muur.

Ajax verkeek zich daar namelijk binnen zeven minuten drie (!) keer op. In de 80ste minuut schoot Niek Loohuis in de verre hoek raak, in de 84ste en 87ste minuut was het Samuel Armenteros die profiteerde van het lankmoedige optreden van de Ajax-defensie. ,,Dit is zo jammer”, treurde trainer Aron Winter na afloop van de wedstrijd. ,,Je staat er goed voor met een 2-0- en 3-1-voorsprong en dan mag je het niet uit handen geven. We hadden een punt verdiend, maar staan met lege handen.”

Houd ajax.tv in de gaten voor meer reacties van trainer en spelers van Jong Ajax.