Menu
Jong Ajax gelijk bij ADO Den Haag

Jong Ajax gelijk bij ADO Den Haag

Jong Ajax heeft bij Jong ADO Den Haag gelijk gespeeld, 1-1. De eindstand stond al bij rust op het scorebord. Voor Ajax opende Rodney Sneijder via een strafschop de score, een aanval verder was het echter weer gelijk.

Net als vorige week was het duel van Jong Ajax een van de weinige wedstrijden die doorgang vonden deze maandagavond. Toen was het stadion van AZ in Alkmaar het decor, nu het stadion van ADO Den Haag. Toen won Ajax, nu speelde het team van trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy gelijk.

In de eerste helft was Jong Ajax sterker dan de thuisploeg, maar afstand nam de ploeg niet. Pas nadat Lorenzo Ebecilio in de 31ste minuut in het strafschopgebied onheus werd bejegend en een strafschop kreeg, kwam de voorsprong. Rodney Sneijder schoot raak, 0-1. Maar uit de eerste de beste aanval kwam ADO al langszij. Santy Hulst scoorde gelijkmaker. Ajax behield het veldoverwicht, maar aan de 1-1 veranderde tot rust niets.

In de tweede helft kwam ADO beter in de wedstrijd en hielden de teams elkaar in evenwicht. ADO Den Haag scoorde nog, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook Ajax liet van zich horen. Het schot van Lorenzo Ebecilio strandde tegen de paal en invaller Jody Lukoki kreeg ook nog een mogelijkheid. Maar in blessuretijd was ADO Den Haag nog heel dicht bij de zege. De kans bleef echter onbenut, waardoor 1-1 de eindstand was.

Trainer Bryan Roy kon leven met de uitslag. ,,Over het algemeen vind ik de puntendeling wel terecht. In de eerste helft hadden we goede kansen. Na de rust was het vooral fysiek en dat kan een ploeg als ADO wel."

Bekijk dinsdag de samenvatting en uitgebreide reactie van Bryan Roy op Ajax TV