Menu
Jong Ajax gelijk bij Telstar

Jong Ajax gelijk bij Telstar

Jong Ajax is de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij Telstar kwamen de Amsterdammers niet verder dan 1-1. De ploeg blijft hierdoor (voorlopig) op de zevende plek van de ranglijst staan.

Vooraf zullen de Ajacieden vertrouwen gehad hebben in een goed resultaat. Nummer 17 Telstar had voor de winterstop weliswaar nog gelijkgespeeld tegen Jong PSV, de zes wedstrijden daarvoor gingen allemaal verloren. Dit terwijl het team van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink liefst veertien punten uit evenzoveel duels had behaald.

Dat goede voortekenen niet alles zeggen, maakte de eerste helft wel duidelijk. Op een door de slechte weersomstandigheden moeilijk bespeelbaar veld was er sprake van een overwicht van Telstar. Veel kansen waren er nauwelijks. De thuisploeg creëerde vooral veel hoekschoppen, waar vervolgens geen gevaar uit ontstond. Gevaar was er wel toen de Stormvogels op rechts doorbraken. De bal de voor werd gegeven, werd door Xavier Mous uitstekend gered. De Ajacied maakte deze wedstrijd zijn debuut in het betaald voetbal en speelde een prima wedstrijd. Zijn kwaliteiten liet hij ook voor rust zien, toen hij een schot van een speler van Telstar uit de bovenhoek haalde. Hierdoor gingen de ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft kwamen de Amsterdammers beter in hun spel, hoewel dit niet meteen tot grote kansen leidde. Een goal viel er wel. En wat voor één. Elton Acolatse stoomde vanaf links op en dribbelde naar binnen toe. Vanaf ongeveer dertig meter besloot hij vervolgens op doel te schieten. De bal belandde schitterend in de rechterbovenhoek: 0-1.

Helaas kon de voorsprong niet vastgehouden worden. Uit de kluts maakte Anmar Almubaraki een kwartier voor tijd alsnog de verdiende gelijkmaker. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Mous. In de blessuretijd behoedde hij zijn ploeg met wederom een mooie redding van een nederlaag, waardoor beide teams een punt overhielden aan de heropening van het competitieseizoen.

Ulderink kon na afloop leven met het gelijkspel, maar was geenszins tevreden: ,,Deze wedstrijd was van onze zijde onder de maat. We hadden een slechte opbouw, leden veel onnodig balverlies. Natuurlijk waren er ook een paar goede momenten, waaronder een fantastische goal. Uiteindelijk leidt geklungel achterin dan weer de 1-1 in, dus dat blijft toch een beetje het verhaal van dit duel.’’

Ondanks de teleurstelling over het vertoonde spel, kijkt de trainer met vertrouwen uit naar volgende week: ,,We gaan deze wedstrijd evalueren en zorgen dat we er tegen Sparta staan.’’
Het duel met de Kasteelploeg wordt zondag 25 januari om 12:30 op Rotterdamse bodem gespeeld.

Scoreverloop: 60. Acolatse 0-1, 76. Almubaraki 1-1

Jong Ajax: Mous; Ligeon, Van Bruggen, Van Koesveld, Warmerdam; Duarte, Menig, Bakker; Muric (71. Hendriks), Zivkovic, Acolatse (85.Vissie).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Martijn Buskermolen