Menu
Jong Ajax gelijk tegen Jong Heerenveen

Jong Ajax gelijk tegen Jong Heerenveen

Jong Ajax heeft koploper Jong Heerenveen het eerste puntenverlies van de competitie toegebracht. In Friesland eindigde het treffen in 1-1. Namens Jong Ajax scoorde Lorenzo Ebecilio de openingstreffer.

Jong Ajax trof in Heerenveen de koploper van poule A. Met twaalf punten uit vier wedstrijden had de ploeg nog geen punt afgestaan en was het doelsaldo van 17 voor en 3 tegen ook meer dan verdienstelijk. De ploeg van trainers Gery Vink en John Bosman stond met vijf punten minder op de derde plaats.

In de eerste helft ging de strijd, onder toeziend oog van Marco van Basten en Foppe de Haan, gelijk op en viel er bij Ajax vooral te genieten van mooie aanvallen via Gino van Kessel en Danny Hoesen. Maar met een schot op de lat van Luciano Slagveer was Heerenveen het dichtst in de buurt van de openingstreffer gekomen. ,,Ik ben tevreden over het spel in de eerste helft", gaf Vink na afloop aan. ,,We hadden drie honderd procent kansen en door twee persoonlijke fouten in de omschakelingen kreeg Heerenveen kansen. Als we die persoonlijke fouten eruit zouden halen, dan zouden we de kansen vanzelf krijgen", schatte de trainer in.

Lorenzo Ebecilio opende de score voor Jong Ajax. Lorenzo Ebecilio opende de score voor Jong Ajax.

Dat gebeurde ook In de tweede helft nam Jong Ajax de leiding. Na een fraaie aanval over rechts via Ruben Ligeon schoot Lorenzo Ebecilio de Amsterdammers in de 57e minuut naar een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later was het echter weer gelijk. Slagveer rondde de counter van de Friese formatie doeltreffend af, 1-1. ,,We kwamen goed uit de kleedkamer", had Vink geconstateerd. ,,We maaken die goede goal en dan is het zonde dat door een fout in de omschakeling Heerenveen een minuut later de gelijkmaker maakt. Had je de voorsprong langer kunnen vasthouden dan waren zij misschien uit de organisatie gaan voetballen. We maakten het ons in de slotfase onnodig moeilijk."

Ruben Ligeon trof namens Ajax in de slotfase nog de paal, maar de beste kansen waren voor Heerenveen. Doelman Kramer ontpopte zich in zijn officiƫle debuutwedstrijd echter tot uitblinker met uitstekende reddingen waardoor het duel in een gelijkspel eindigde. ,,Chiel speelde een zeer puike wedstrijd. En over het algemeen ben ik tevreden over wat we hebben laten zien. Ik houd er een positief gevoel aan over."

Scoreverloop: 57. Ebecilio 0-1, 59. Slagveer 1-1

Opstelling Jong Ajax: Kramer; Ligeon, Nieuwpoort, Denswil, Koppers; Boccara, Rits (76.Busse), Bonevacia; Ebecilio, Hoesen, Van Kessel

Wissels: Schmitz; Busse, Schenk, Keskin, Kuipers, Martina, Arica

Houd Ajax TV dinsdag in de gaten voor een samenvatting van de wedstrijd en interviews met Chiel Kramer, Ruben Ligeon en trainer Gery Vink.

Tekst: Ajax.nl
foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst