Menu
Jong Ajax grijpt in slotfase naast zege

Jong Ajax grijpt in slotfase naast zege

Jong Ajax leek de overwinning op Jong FC Twente binnen handbereik te hebben. In de slotminuut maakten de Tukkers alsnog gelijk: 4-4. Nicolae Mitea maakte zijn rentree.

Jong Ajax begon matig aan het in Enschede gespeelde duel in de Beloftencompetitie. De Amsterdamse Beloften kregen nauwelijks grip op het middenveld van de thuisploeg en gunden de tegenstander te veel ruimte. Jong FC Twente profiteerde van de onzekerheid in de gelederen van Jong Ajax door nog voor het verstrijken van de eerste twintig minuten een 2-0 voorsprong te nemen. De treffers kwamen van Afonso en Kleizen. Edgar Manucharyan en Jan Vertonghen deden nog voor de rust iets terug. Omdat doelman Marco van Duin nog een keer werd gepasseerd, dit keer door Zijler, was de marge halverwege 3-2 in het voordeel van Jong FC Twente.

Nicolae Mitea was bijna een uur van de partij bij Jong Ajax. De Roemeen maakte zijn rentree na maandenlang blessureleed. Mitea keert terug van een hamstringblessure. Tien minuten na de rust werd hij afgelost door John Goossens.

,,De tweede helft ging het stukken beter'', blikte Jong Ajax-trainer Aron Winter terug op het doelpuntenfestijn. ,,Het hoge tempo waarin we speelden vond ik echt een pluspunt.'' De prima hervatting leverde Jong Ajax al snel een terechte gelijkmaker op. Spits Rydell Poepon drukte het veldoverwicht uit in een treffer: 3-3. Ook linkshalf Manucharyan profiteerde van het overwicht. Met zijn tweede treffer bracht de Armeen de Amsterdammers halverwege de tweede helft zelfs op voorsprong. ,,Het gevolg was dat Jong FC Twente in de slotfase alsnog op zoek gingen naar de gelijkmaker'', zei Winter. ,,Daardoor werden wij weer wat onrustiger aan de bal.'' Lang leken de Jong Ajacieden hun zaakjes toch goed voor elkaar te hebben in Enschede. Een nieuwe competitiezege leek binnen handbereik.

Onoplettendheid in de achterhoede kwam de ploeg van Winter een minuut voor tijd alsnog duur te staan. De Tukkers zochten en vonden de gelijkmaker in de allerlaatste speelminuut. Zijler sloeg opnieuw toe. Winter: ,,Heel jammer dat je op deze manier twee punten verliest. Al hoort dit misschien ook bij het voetbal, toch is en blijft het zonde. Vooral omdat we uiteindelijk toch een goede wedstrijd hebben gespeeld. Een wedstrijd van hoog niveau. De toeschouwers hebben zich zeker goed vermaakt. Dat we vier doelpunten tegen krijgen, is niet goed. Al helemaal niet als twee keer wordt gescoord uit een spelhervatting. Dat ging te makkelijk.''

Opstelling Jong Ajax:
Verduin; Yildirim (76. Huisman), Timisela, Vertonghen, Slijngard; Sarpong (66. Boerrigter), Anita, Manucharyan; Martina, Poepon en Mitea (56. Goossens).