Menu
Jong Ajax haalt op het tandvlees de eindstreep tegen Emmen

Jong Ajax haalt op het tandvlees de eindstreep tegen Emmen

Jong Ajax blijft op titelkoers in de Jupiler League. De ploeg van Michael Reiziger was vrijdagavond voor eigen publiek ondanks een grote terugval met 3-2 te sterk voor FC Emmen. De basis voor de zege werd gelegd door een pijlsnelle goal van Kaj Sierhuis, die in totaal voor 2 treffers tekende, en een uitstekende eerste helft. Na rust zakte Jong Ajax ver weg, maar op het tandvlees en met het hart in de keel werd de eindstreep gehaald.

Emmen werd op sportcomplex de Toekomst in de eerste helft letterlijk en figuurlijk op een koude douche getrakteerd. Direct na de 3-0 van Sierhuis sprongen de sproeiers op het hoofdveld aan. Het was voor de Ajacieden een moment van verfrissing. Met een comfortabele voorsprong op zak konden ze even op adem komen.

Vliegende start
Het was voor Jong Ajax de 4e wedstrijd in 14 dagen tijd, maar van vermoeidheid was aanvankelijk geen spoor te bekennen. De thuisploeg schoot uit de startblokken en nam al na 21 seconden (!) de leiding. Terry Lartey-Sanniez dekte kort, waarna de bal bij Sierhuis belandde. De spits vond ruimte voor zichzelf en haalde de trekker over: 1-0.

Kaj Sierhuis tilde zijn seizoentotaal naar 12 goals.
Kaj Sierhuis tilde zijn seizoentotaal naar 12 goals.

Jong Ajax kreeg vertrouwen en drukte door. Na 19 minuten zorgde Nunnely voor de 2-0. De goal kon voor een groot deel op het conto worden geschreven van Dennis Johnsen, die na een knappe solo Nunnely bediende. De aanvaller zag op randje 16 doelman Dennis Telgenkamp op zich afstormen, maar vond toch een gaatje.

Waterballet
Toen Sierhuis na opnieuw een voorzet van Johnsen voor de 3-0 tekende, zat Jong Ajax op rozen. Het publiek werd vermaakt met bij vlagen frivool spel en kon ook de humor van het 'waterballet' wel inzien. Dat Leon Bergma een sproeier aan de zijlijn probeerde kapot te trappen, werd met applaus en een lach begroet.

Leon Bergsma speelde even voor 'reparateur'
Leon Bergsma speelde even voor 'reparateur'

Na rust deed FC Emmen er een schepje bij, in een poging toch nog iets van de avond te maken. Jong Ajax' scherpte van de eerste helft was verdwenen en na de 3-1 van Alexander Bannink raakte de thuisploeg het helemaal kwijt. Even daarvoor had Cas Peters met een kopbal op de paal al een signaal afgegeven.

Met de hakken over de sloot
Diezelfde Bannink zorgde met het hoofd ook voor de 3-2 en had zelfs een zuivere hattrick op zijn schoen. Maar vrij voor Dominik Kotarski stuitte de Emmen-aanvaller op de doelman van Jong Ajax, die in blessuretijd nogmaals handelend optrad. De 3 zwaarbevochten punten waren mede aan de Kroaat te danken.

Omdat ook concurrenten NEC en Fortuna Sittard wonnen blijft de spanning aan kop van de Jupiler League om te snijden. Fortuna leidt de dans, op 2 punten gevolgd door Jong Ajax en NEC. Beide achtervolgers spelen komende maandag tegen elkaar.

Jong Ajax - FC Emmen 3-2 (3-0). 1. Sierhuis 1-0, 19. Nunnely 2-0, 29. Sierhuis 3-0, 59. Bannink 3-1, 69. Bannink 3-2

Jong Ajax: Kotarski; Lartey-Sanniez, Doekhi, Bergsma, Bakker; Matusiwa, Bijleveld (68. Kühn), D. de Wit; Nunnely (86. Pasquali), Sierhuis (84. Flemming), Johnsen

Bekijk ook: Happy Birthday Mateo!

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Beeld: Pro Shots