Menu
Jong Ajax hard onderuit bij Emmen

Jong Ajax hard onderuit bij Emmen

Jong Ajax had zich een betere hervatting van de competitie gewenst. In de Jupiler League verloor de ploeg van trainer Fons Groenendijk met liefst 4-0. Ricardo Kishna maakte zijn profdebuut. Abdel El Hasnaoui kreeg in de slotminuut nog een rode kaart.

Jong Ajax kan en moet weer helemaal opnieuw beginnen. Die uitspraak deed trainer Fons Groenendijk na de met 4-0 verloren uitwedstrijd bij Emmen. ,,Dit was een eye-opener. Ik waande mij af en toe in een speeltuin”, analyseerde Groenendijk zijn team teleurgesteld. Verrast dat zijn team met duidelijke cijfers ten onder ging was de Ajax-trainer echter niet. ,,Soms zie je dingen aankomen. Ik weet wat er gevraagd wordt in de Jupiler League en vandaag ontbrak het karakter, dat je in deze competitie nodig hebt. Zonder Enoh en Gravenberch hebben we daar te weinig van. Natuurlijk wil je talent aan het werk zien in deze competitie, maar talent alleen is niet genoeg. We hadden voor de winterstop het lek aardig boven en verloren twee maanden niet, maar nu zijn er veel verschuivingen in het team en moet je weer helemaal opnieuw beginnen.”

Aanvoerder Bas Kuipers en Kenny Tete kunnen de 2-0 van Emmen niet voorkomen. Aanvoerder Bas Kuipers en Kenny Tete kunnen de 2-0 van Emmen niet voorkomen.

Emmen kwam in de twaalfde minuut op een 1-0-voorsprong dankzij een goal van Roland Bergkamp. Dat was ook de ruststand, maar in de zevende minuut van de tweede helft was het Bannink die profiteerde van een te zachte terugspeel op doelman Mickey van der Hart. Na een uur spelen wisselde Groenendijk de op profniveau debuterende Ricardo Kishna en Elton Acolatse. Voor hen kwamen Abdel El Hasnaoui en Vincent Vermeij. Toen Emmen na een tweede gele kaart voor Tim Siekman met tien man kwam te spelen, leek er voor Jong Ajax wat meer mogelijk.

Maar niets was minder waar, want in ondertal scoorde de thuisploeg nog twee maal via oud-Ajacied Leandro Resida. ,,We zijn afgestraft op strijd", had Groenendijk gezien. ,,Als je in deze competitie niet voor elke meter kan vechten, dan geef je het helemaal weg. We hadden 65 procent balbezit, maar het gaat erom wat je die 35 procent van de wedstrijd doet als je de bal niet hebt. Als we dat niet leren, worden het nog zware maanden. Voetballend is het geen probleem, maar je kan in de Jupiler League niet rustig opbouwen zoals in de Eredivisie wel kan. Nee, de speelstijl moet niet overboord, maar het moet allemaal veel sneller en met meer overtuiging.”

Scoreverloop: 12. Bergkamp 1-0, 52. Bannink 2-0, 76. Resida 3-0, 80. Resida 4-0

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Tete (84. Van den Boomen), Kuipers (c); Lobotka, Andersen, Sana; De Sa, Kishna (59. El Hasnaoui), Acolatse (59. Vermeij).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Jan Kanning