Menu
Jong Ajax heeft geen kind aan MVV

Jong Ajax heeft geen kind aan MVV

Jong Ajax heeft het uitduel met MVV Maastricht in winst omgezet. De ploeg van coach Mitchell van der Gaag kwam in de 37ste minuut op voorsprong en scoorde na de hervatting nog drie keer: 1-4-eindstand.

In de eerste helft waren er over en weer kansjes. Jong Ajax nam 8 minuten voor het rustsignaal de leiding via Kik Pierie. De verdediger kopte uit een hoekschop raak: 0-1. MVV leek op gelijke hoogte te komen door een goal van spits Anthony van den Hurk, maar dat Limburgse feest ging niet door omdat Urho Nissilä daarvoor hands had gemaakt.

Dubbelslag Lassina Traoré
De thuisploeg zocht in het tweede bedrijf naar de 1-1, maar aan de andere kant sloeg Lassina Traoré toe. De uit Burkina Faso afkomstige aanvaller verdubbelde de marge: 0-2. Jong Ajax besliste een kwartier voor tijd uit een snelle tegenaanval de wedstrijd en opnieuw was Traoré de gevierde man.

Kik Pierie kopt de 0-1 tegen de touwen!
Kik Pierie kopt de 0-1 tegen de touwen!
Pierie viert zijn doelpunt met Ryan Gravenberch en Nicolas Kühn.
Pierie viert zijn doelpunt met Ryan Gravenberch en Nicolas Kühn.

Het werd nog erger voor de thuisploeg. Ryan Gravenberch, die woensdag debuteerde in de Johan Cruijff ArenA voor Ajax 1, tilde de stand naar 0-4. Joeri Schroijen deed in blessuretijd nog wat terug: 1-4. Een mooie zege voor de Amsterdamse beloften, die volgende week op de Toekomst FC Eindhoven ontvangen.

MVV Maastricht – Jong Ajax 1-4 (0-1). 36. Kik Pierie 0-1, 69. Lassina Traoré 0-2, 74. Lassina Traoré 0-3, 85. Ryan Gravenberch 0-4, 90+1. Schroyen 1-4.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Familia Castillo; Gravenberch, Eiting (88. Taylor), Q. Timber (80. Mendez); Ekkelenkamp (84. Kemper), Traoré, Kühn.

Bekijk ook: Méndez: 'Ajax 1 is de droom'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots