Menu
Jong Ajax heeft geen moeite met Almere City

Jong Ajax heeft geen moeite met Almere City

Jong Ajax, koploper van de Jupiler League, heeft de voorsprong op naaste belager Fortuna Sittard weer uitgebreid naar 4 punten. Op een goedgevuld sportcomplex de Toekomst werd Almere City FC maandagavond met 3-0 verslagen. Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Noussair Mazraoui waren goed voor de Amsterdamse doelpunten.

Bij temperaturen die aan een zwoele zomeravond deden denken, was het publiek in groten getale afgekomen op het duel tussen de koploper en Almere City, dat onder in de middenmoot bungelt. De fans zagen dat trainer Michael Reiziger voor het eerst dit seizoen een beroep deed op keeper Norbert Alblas én Vaclav Cerny. De coach had bovendien basisplaatsen ingeruimd voor Mitchell Dijks en (wederom) Daley Sinkgraven.

Frisse combinaties
Jong Ajax begon fris combinerend aan het duel, al bleven grote kansen in eerste instantie uit. Almere kon niet veel meer doen dan verdedigen.

Dennis Johnsen aan de bal, oud-Ajacied Ezra Walian kijkt toe.
Dennis Johnsen aan de bal, oud-Ajacied Ezra Walian kijkt toe.

Na 20 minuten was een mooie Amsterdamse aanval eindelijk succesvol, toen Cassierra met een bekeken en fraai afstandsschot de 1-0 liet aantekenen. De tegenstander, met behoorlijk wat ex-Ajacieden in de gelederen, moest vooral toekijken en noteerde pas na ruim een half uur het eerste wapenfeit. Achille Vaarnold had de gelijkmaker op zijn schoen, maar Alblas redde bekwaam. Net toen de scheidsrechter voor het rustsignaal wilde blazen, scoorde Cerny met een hard afstandsschot de 2-0. De thuisploeg zat op rozen.

Zelfde spelbeeld na rust
Na de thee ging Jong Ajax vrolijk door met aanvallen. Almere stond nog steeds goed gegroepeerd, maar plotsklaps verscheen Mazraoui vrij voor de keeper om een voorzet van Johnsen binnen te tikken. Het was wederom een aanval uit het boekje. Even later dook zelfs rechtsback Deyovaisio Zeefuik alleen op voor keeper Chiel Kramer, maar hij tikte de bal over.

Mateo Cassierra tekende voor zijn 8e competitietreffer van het seizoen.
Mateo Cassierra tekende voor zijn 8e competitietreffer van het seizoen.

De wedstrijd kabbelde in de slotfase langzaam richting het eind, en alleen Johnsen en invaller Zian Flemming lieten het publiek nog even opveren met afstandsschoten die maar net naast gingen.

Verbeterpunten
Volgens Reiziger was het ondanks de ruime overwinning niet de beste wedstrijd van het seizoen: ,,We speelden de eerste helft goed, maar de tweede helft kon beter. Ik hoop dat we de volgende keer in de tweede helft weer het tempo hoger kunnen krijgen. Anders was dit zeker de beste thuiswedstrijd van het seizoen geweest."

De 3-0 van Noussair Mazraoui in de maak.
De 3-0 van Noussair Mazraoui in de maak.

Door de overwinning staat Jong Ajax zoals gezegd vier punten los van runner-up Fortuna Sittard en kan het komende vrijdag bij een overwinning in Deventer op Go Ahead Eagles zelfs de 1e periodetitel pakken.

,,We gaan naar Deventer om die wedstrijd te winnen. Dat er een prijs op het spel staat is leuk, maar zegt in principe nog helemaal niks. Het geeft aan dat we op dit moment goed bezig zijn, en dat klopt denk ik wel", besluit Reiziger.

Jong Ajax – Almere City 3-0 (2-0). 20. Cassierra 1-0, 45. Cerny 2-0, 53. Mazraoui 3-0

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik, Sidoel, Bergsma, Dijks, Eiting, Mazraoui (64. D. de Wit), Sinkgraven, Cerny (72. Flemming), Cassierra, Johnsen

Bekijk ook: Highlights Jong Ajax - Almere City

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots