Menu
Jong Ajax heeft tweede plaats in vizier

Jong Ajax heeft tweede plaats in vizier

Jong Ajax boekte maandagavond op de Toekomst mede dankzij een prachtig doelpunt van Javier Martina een 4-1 overwinning op FC Twente. Dankzij de zege krijgt de ploeg van Aron Winter de tweede plaats op de ranglijst weer in het vizier.

Ajax kon juichen. Dankzij de 4-1 zege is de tweede plaats weer in zicht.

Wonderschone doelpunten: het hoogste goed voor een aanvaller. Javier Martina kon er maandagavond weer een op zijn palmares bijschrijven. In de 41ste minuut bij een 1-1 stand werd hij aan de rechterkant aangespeeld door Chakib Tayeb. Martina maakte een beweging naar rechts, ging toch weer naar links, schakelde daarmee zijn tegenstander uit en krulde de bal prachtig over Twente-keeper Cees Paauwe het doel in. ,,Ik voelde dat hij erin ging”, verklaarde de gelukkige doelpuntenmaker na afloop. ,,Hij was ook echt precies zo bedoeld. Deze staat zeker in mijn toptien van mooiste doelpunten. En waarschijnlijk ook nog wel in de topvijf.”

Javier Martina maakte met een prachtig doelpunt de 2-1. Javier Martina maakte met een prachtig doelpunt de 2-1.

De treffer was niet alleen mooi, maar ook nog eens ontzettend belangrijk. FC Twente was in de tiende minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong gekomen door een treffer van Wout Brama. Ajax kreeg via onder andere John Goossens en Tayeb de kans om snel terug te komen in de wedstrijd, maar keeper Paauwe en de lat zaten de Amsterdammers in de weg. Pas na een halfuur werd het dankzij een eigen doelpunt van Twente-aanvoerder Robert Oonk 1-1. Hij liep een voorzet van Tayeb zijn eigen doel in.

Na de mooie 2-1 van Martina leek Twente, dat in het begin van de eerste helft toch nog aardig voetbal liet zien, het vertrouwen op een goede afloop langzaam te verliezen. In het begin van de tweede helft creëerden de gasten uit Enschede nog wel een paar redelijke kansen, maar het laatste halfuur was helemaal voor Ajax. Goossens maakte in de 64ste minuut met een hard schot vanaf links de bevrijdende 3-1. Dionitio Liesdek tekende tien minuten voor tijd voor de 4-1. ,,Een heel mooie overwinning”, vond Aron Winter. ,,Alleen gezien het aantal kansen dat we kregen had de uitslag nog wel iets hoger mogen uitvallen.”

John Goosens tekende in de tweede helft voor de 3-1. John Goosens tekende in de tweede helft voor de 3-1.

Omdat Jong FC Utrecht maandag niet verder kwam dan 0-0 tegen Vitesse, krijgt Ajax de nummer twee positie weer in zicht. De achterstand op de Utrechters bedraagt met nog drie wedstrijden te spelen één punt. ,,Daar gaan we zeker nog voor vechten”, aldus een strijdvaardige Winter. Jong sc Heerenveen eiste maandag dankzij een 2-1 zege op Jong NEC het landskampioenschap op.Invaller