Menu
Jong Ajax heer en meester in Maastricht

Jong Ajax heer en meester in Maastricht

Jong Ajax heeft het uitduel met MVV eenvoudig gewonnen. Met een goal voor en na rust gaf Kaj Sierhuis de maat aan. Zian Flemming paste zich moeiteloos aan dat ritme aan en scoorde eveneens 2x, 0-4.

Het gevaar van Jong Ajax kwam in de beginfase via de rechterkant. Ché Nunnely flitste een aantal keer langs de zijlijn. Bij zijn eerste voorzet werkte MVV weg, maar daarna botsten de verdedigers Martina en Thuys op elkaar.

In de 16e minuut leverde Nunnely wederom een zeer bruikbare voorzet af. Kaj Sierhuis knalde in 1 keer raak, 0-1.Het was zijn eerste van het seizoen. Een 2e tegenvaller voor MVV was het uitvallen van Shermar Martina, die toch teveel hinder ondervond van de botsing in de 2e minuut.

Mogelijkheden genoeg
Hoewel Jong Ajax mogelijkheden genoeg kreeg, wilde de bal er in de 1e helft niet meer in. Maar dat kwam in de 2e helft helemaal goed.

Na een klein uur spelen, was de tandem dezelfde als voor rust. Nunnely bracht de bal met een mooie zwaai voor en daar kon Sierhuis vrij eenvoudig doch fraai binnenkoppen, 0-2. Het team van Michael Reiziger had niet veel te duchten van de Limburgers en in de 74e minuut gooide Zian Flemming de wedstrijd helemaal in het slot. Twee minuten voor tijd kwam het grote krachtsverschil alsnog tot uiting op het scorebord toen Flemming ook zijn 2e van de avond maakte, 0-4. Het is de grootste uitzege van Jong Ajax in de Jupiler League.

Tevreden trainer
Trainer Michael Reiziger had dan ook genoten van zijn ploeg: ,, Zeker! We speelden mooi positiespel en maakten goede goals. Er was vanavond voldoende beweging in het team, we lieten de bal aardig gaan en konden de vrije man makkelijk vinden. Het enige puntje is dat de eindstand ook bij rust al op het bord had kunnen staan. Daarvoor ontbrak echter het beetje geluk dat je nodig hebt, maar dat we die aanvallen al zo konden opbouwen, stemde mij zeer tevreden."

En dat leidde uiteindelijk tot de 0-4-overwinning. Onverwacht kwam die niet, aldus Reiziger: ,,We zijn de laatste weken wel tegen een paar zeperds aangelopen. Maar we herpakten ons goed tegen NEC, al verloren we die wel. Maar vandaaruit hebben we het opgebouwd met de goede wedstrijd van vandaag als resultaat.".

Scoreverloop: 16. Sierhuis 0-1, 60. Sierhuis 0-2, 74. Flemming 0-3, 88. Flemming 0-4

Jong Ajax: Alblas; Bakboord, Doekhi, Bergsma, Bakker; Matusiwa (Bijleveld), D. de Wit, Mazraoui; Nunnely (68. Lang), Sierhuis, Flemming

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots