Menu
Jong Ajax houdt Almere City in bedwang

Jong Ajax houdt Almere City in bedwang

Jong Ajax heeft vrijdagavond Almere City in bedwang weten te houden. De ploeg van trainer Fred Grim had vijf overwinningen op rij geboekt, maar Jong Ajax hield de formatie op 1-1. De Amsterdamse treffer kwam op naam van Queensy Menig.

Het was een weerzien met oude bekenden bij Almere City. Veel spelers van de club hebben een Ajax-verleden en trainer Fred Grim vierde grote successen als keeper van Ajax, trainde jarenlang op de Toekomst en staat nu alweer ruim twee jaar bij Almere City als hoofdtrainer voor de groep. Almere City was bezig aan een imposante reeks met vijf zeges op rij - waarbij de 0-4 bij Roda JC zeer opvallend was - en kon deze avond het clubrecord vestigen door zes keer op rij te winnen en tevens hun koppositie in de tweede periode verstevigen.

Maar zover liet Jong Ajax het niet komen. De ploeg van trainers Ulderink en Stam speelde in nagenoeg dezelfde opstelling als maandag toen bijna werd gewonnen van koploper NEC. In de slotminuut maakten de gasten alsnog de 1-1. Het enige verschil in de basisopstelling was dat Danny Bakker in de ploeg stond ten koste van Tom Noordhoff.

Bij Almere City kwam Jong Ajax in de elfde minuut op achterstand toen de ploeg van Grim handig combinerend rond het strafschopgebied Hoefdraad vond. Hij schoot behendig raak, 1-0. Maar de Amsterdamse formatie antwoordde in de 34e minuut. Queensy Menig, die enkele uren voor de wedstrijd zijn contract bij Ajax had verlengd, toverde een schaarbeweging uit z'n voeten en plaatste de bal vervolgens in de verre hoek, 1-1.

In de tweede helft veranderde er aan die stand niets meer. Jong Ajax kreeg nauwelijks nog grote kansen. Wel waren er nog een paar hachelijke momenten, maar dan bracht keeper Norbert Alblas altijd redding.

Trainer Andries Ulderink was verrast over de defensieve tactiek van de gastheer: ,,Wij hadden ze aanvallender verwacht. Ze hebben ook een paar leuke aanvallende spelers, het was bijna uitverkocht, dan denk je toch dat ze er een leuke wedstrijd van willen maken. Maar trainer Fred Grim had ons maandag tegen NEC gezien en er bewust voor gekozen de ruimtes klein te houden en verdedigend te spelen. Ze hadden nauwelijks de intentie om vooruit te spelen. Dat was jammer."

Ulderink was tevreden over de eerste helft, maar zag zijn ploeg in de tweede helft ver wegzakken: ,,In de eerste helft speelden we prima. We komen weliswaar door een uitval van hun 1-0 achter, maar we bleven rustig en maakten een goede goal. Het enige dat de ploeg viel te verwijten was dat er niet meer kansen waren gecreëerd. Maar in de tweede helft werden we slordig, ongeduldig en werden we voorspelbaar. We zullen de spelers morgen eens vragen of zij een idee hebben hoe dat kwam. Want wij hebben er geen verklaring voor, want Almere speelde eigenlijk hetzelfde als voor rust."


Opstelling Jong Ajax: Alblas; Ligeon, Tete, Van Bruggen, Van Koesveld; Bazoer, Bakker, Duarte; Becker, Zivkovic (61. Hendriks), Menig (64. Acolatse)


Later vanavond volgt de samenvatting van dit duel in de Jupiler League op Ajax TV.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Jasper Ruhe