Menu
Jong Ajax houdt met tien man stand tegen VVV

Jong Ajax houdt met tien man stand tegen VVV

Jong Ajax heeft het thuisduel met VVV-Venlo met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van trainers Stam en Ulderink moesten 45 minuten met tien man na een onterechte rode kaart voor Damian van Bruggen. Richairo Zivkovic scoorde beide Amsterdamse treffers.

Het was een mooi voetbalgevecht op de Toekomst, waar het lang spannend bleef. Jong Ajax had dit seizoen in eigen huis alleen verloren van MVV en de vraag was of hoogvlieger VVV - tweede plek op ruime achterstand van koploper Sparta - zich met eenzelfde prestatie bij de provinciegenoot zou voegen.

1-0-voorsprong
Dat gebeurde niet. Jong Ajax nam in de veertiende minuut een 1-0-voorsprong. Zivkovic profiteerde van een vreemde hoge uittrap van doelman Deckers. In het verloop van eerste helft werd de ploeg van trainer Maurice Steijn sterker, maar doelman Onana redde op belangrijke momenten. Zo keerde hij een inzet van topschutter Ralf Seuntjens en handelde hij adequaat bij een corner van de Limburgers. Jong Ajax zette daar een kansje van Pelle Clement na een goede voorzet van Vaclav Cerny tegenover.

Rode kaart
In de tweede helft zette scheidsrechter Lindhout de wedstrijd met een twijfelachtige beslissing op zijn kop. Aanvoerder Van Bruggen kon met een rode kaart vertrekken nadat Lindhout meende dat hij Paulissen vloerde. De Ajacied was zich van geen kwaad bewust. Seuntjens ontfermde zich over de strafschop en schoot de gelijkmaker binnen, 1-1.

Tweede goal Zivkovic
Met tien man kwam Jong Ajax wederom op voorsprong. Robert Muric vond met een prima pass Richairo Zivkovic. De spits omspeelde Buwalda en schoot met links fraai binnen, 2-1. Daarna had Cerny de mogelijkheid op 3-1 en ook invaller Sam Hendriks had de derde treffer op zijn schoen. Maar het was VVV dat de gelijkmaker maakte. Hunte scoorde in de 74e minuut de 2-2.

Waar Jong Ajax aardig moe begon te raken, bracht Steijn verse krachten. Met een bal op de paal was Resida nog dicht bij succes, maar ook Ajax-invaller Elton Acolatse schoot gelijk in de tegenaanval ook op de paal. Gescoord werd er niet meer, waardoor Jong Ajax ook tegen VVV ongeslagen bleef op de eigen Toekomst.

,,We mogen blij zijn met een punt, als je het over 90 minuten bekijkt", blikte trainer Ulderink na afloop terug. ,,De rode kaart vond ik dubieus en viel net in een fase dat we meer controle in de wedstrijd hadden. We komen dan nog op 2-1, hebben veel strijd geleverd en kregen zelfs met tien man meer kansen dan met elf."

Scoreverloop: 14. Zivkovic 1-0, 50. Seuntjens (strafschop) 1-1, 55. Zivkovic 2-1, 74. Hunte 2-2
Rode kaart: 48. Van Bruggen (Ajax)

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen, Mirani, Dankerlui; Clement, De Jong, Bakker; Muric (68. Hendriks), Zivkovic (79. Acolatse), Cerny (60. El Mahdioui)


Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Remko Kool