Menu
Jong Ajax in actie voor Donorweek

Jong Ajax in actie voor Donorweek

De nationale Donorweek is maandag van start gegaan. In Amsterdam opende Wouter Duinisveld, een triatleet met een donorhart, de actie die tot meer donoren moet gaan leiden. In het kader van deze actie bezocht presentatrice Tess Milne sportcomplex de Toekomst, waar ze met enkele spelers van Jong Ajax een balletje trapte en met hen sprak over donorregistratie.

Milne is lid van het zogeheten Ja-team, een groep BN’ers die deze week door het land reist om zoveel mogelijk nieuwe donorregistraties te werven. Samen met de Jong Ajacieden Sam Hendriks, Sheraldo Becker, Robert van Koesveld, Tom Noordhoff en Danny Bakker speelde Milne een partijtje voetbal alvorens ze met de spelers afzonderlijk sprak over hun afwegingen om donor te worden. De actie had meteen succes, want Sam Hendriks was direct enthousiast en schreef zich in als donor.

Via de website www.jaofnee.nl kan iedereen zich registeren als donor. Wanneer je je daar registreert, weet je in ieder geval zeker dat er na je overlijden gebeurt wat je wenst. Het vastleggen van je keuze geeft duidelijkheid aan je familie en iedereen die verder bij donatie is betrokken, zoals bijvoorbeeld je arts. Ook als je geen donor wil zijn, maakt dat het duidelijker voor iedereen.

Naast Hendriks hebben al ruim 2.000 Nederlanders zich in deze prille Donorweek geregistreerd. Kijk voor meer informatie op www.jaofnee.nl, waar je dinsdag van 12:00 uur tot 13:00 uur ook beelden kunt zien van het bezoek van Tess Milne aan de Toekomst.

Tekst en foto: Ajax.nl

Naar de website jaofnee.nl