Menu
Jong Ajax in extremis naar oefenverlies

Jong Ajax in extremis naar oefenverlies

Jong Ajax heeft een oefenduel met Beerschot Wilrijk met 3-2 verloren. Voor de ploeg van trainer Michael Reiziger scoorden Robert Muric en Zian Flemming.

,,Dit was wederom een zeer nuttig oefenduel", concludeerde Reiziger na afloop. ,,Ze konden wennen aan het seniorenvoetbal en aan het overlevingsvoetbal, zoals de Belgen spelen. We waren conditioneel en fysiek zeker niet minder dan Beerschot. Dus we staan er redelijk goed op. We krijgen nog een paar wedstrijdjes en dan moeten we er klaar voor zijn."

Beide ploegen betreden het veld. Onze Mannekes dragen een shirt met de naam van Abdelhak Nouri. #StayStrongAppie pic.twitter.com/gdpC01J5k2

— Beerschot Wilrijk (@beerschot_wlrk) 29 juli 2017

Jong Ajax speelde desalniettemin een matige eerste helft en ook Beerschot kon niet tot doelpunten komen. Maar dat zetten beide ploegen in de tweede helft meer dan recht. Reiziger: ,,In de tweede helft begonnen we goed en kwamen we op 1-0. Na een actie schoot Mees de Wit op doel. De doelman redde nog, maar de rebound was voor Robert Muric. Toen hadden we de 2-0 en misschien wel de 3-0 moeten maken, maar dat gebeurde niet. Uit een counter scoorde Beerschot 1-1."

Drang om te winnen
Het werd zelfs 2-1 voor de thuisploeg, maar na een steekbal van Robin Schouten stiftte Zian Flemming de bal over de keeper en stond Jong Ajax weer naast Beerschot-Wilrijk. ,,Toen hadden we het rustig moeten uitspelen, maar we hadden teveel drang om die wedstrijd te winnen. Als we rustig de bal het werk hadden laten doen, hadden we niet verloren." Maar in de 90e minuut schoot Beerschot de winnende treffer alsnog achter doelman Ricardo Kieboom. ,,Ik heb hem gevraagd of hij bij ons wilde trainen en af en toe een oefenwedstrijdje mee wil spelen, omdat we niet heel ruim in de keepers zitten", lichtte Reiziger het meespelen van de clubloze doelman toe.

Opstelling Jong Ajax: Ricardo Kieboom; Robin Schouten, Darren Sidoel, Danilho Doekhi (60. Navajo Bakboord), Mauro Savastano (13. Boy Kemper), Azor Matusiwa, Reda Boultam (60. Dani de Wit), Teun Bijleveld; Robert Muric (60. Ché Nunnely), Zian Flemming, Mees de Wit (60. Noa Lang).

Tekst en foto: Ajax.nl