Menu
Jong Ajax in Hong Kong

Jong Ajax in Hong Kong

Jong Ajax is woensdagavond aangekomen in een warm Hong Kong. Het land is al in zijn zomer, het was er 32 graden. De spelers en trainers van Jong Ajax zijn bij Hong Kong Football Club om daar deel te nemen aan een door Aegon Direct Marketing Service (ADMS) georganiseerde clinic. Het hele team assisteerde de plaatselijke studenten en leraren in Hong Kong. Het was tevens de eerste warming-up voor Jong Ajax.

Tim Oliver, algemeen directeur van ADMS zegt: ,,ADMS werkt voor de volgende generatie. We hopen dat we bij de plaatselijke studenten hun passie kunnen aanjagen. Deze clinic biedt de studenten een unieke kans om in contact te komen met spelers en coaches van een Europese topclub zodat ze hun horizon kunnen verbreden, hun kwaliteiten verbeteren en aan hun zelfvertrouwen werken."

Tijdens de clinic waren meer dan zestig studenten verdeeld over vijf groepen. Elke groep werd gecoacht door twee spelers van Jong Ajax. Coach Gery Vink was druk met de algehele begeleiding. Hij stond bovendien de lokale media nog te woord: ,,Vaardigheden zijn het meest belangrijk voor jonge spelers. Als ze succes willen hebben, dan moeten ze die blijven trainen."

Na ongeveer een uur trainen, bleven de Jong Ajacieden op het veld om de plaatselijke fans en studenten te voorzien van handtekeningen en met ze op de foto te gaan.

Jong Ajax traint nog twee keer voordat het toernooi begint. Zaterdag 14 mei begint de groepsfase waarin Ajax zal spelen tegen Kitchee, Etoile en Hong Kong Football Club.

Gery Vink geeft de jeugd van Hong Kong aanwijzingen. Gery Vink geeft de jeugd van Hong Kong aanwijzingen.

Schema:
14/05 09:08 Kitchee - Fourway Rangers
14/05 09:25 Ajax - Hong Kong Football Club
14/05 10:50 Kitchee - Hong Kong Football Club
14/05 11:07 Ajax - Fourway Rangers
14/05 12:32 Fourway Rangers - Hong Kong Football Club
14/05 13:06 Ajax - Kitchee

Spelers:
Jordy Deckers
Henri Toivomaki
Ricardo van Rhijn
Johan Kappelhof
Dico Koppers
Lorenzo Burnet
Roly Bonevacia
Glenn van Zoolingen
Yener Arica
Florian Jozefzoon
Tom Boere


Coaches:
Gery Vink,
Yannis Anastasiou

Tekst en foto's:Ajax.nl

Vink praat met de media. Vink praat met de media.
Florian Jozefzoon en Lorenzo Burnet met de jeugd. Florian Jozefzoon en Lorenzo Burnet met de jeugd.
Henri Toivomaki heeft plezier in het poseren met een schattig meisje. Henri Toivomaki heeft plezier in het poseren met een schattig meisje.
Jong Ajax in de gym met de voetbaljeugd. Jong Ajax in de gym met de voetbaljeugd.