Menu
Jong Ajax in slotfase onderuit

Jong Ajax in slotfase onderuit

Jong Ajax heeft het thuisduel met MVV in de slotfase met 0-1 verloren. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Thomas Verheijdt de enige goal.

De trainers Andries Ulderink en Jaap Stam van Jong Ajax lieten Donny van de Beek vanaf de aftrap starten. De spelbepaler had afgelopen woensdag nog in de UEFA Youth League opgetreden en won met Ajax A1 in Moskou met 0-3. Nu was de nummer 10 weer in de Jupiler League te bewonderen. ,,Dat hij startte, had twee redenen. Ten eerste zou Pelle Clement eigenlijk spelen, maar hij was ziek. Ook de andere middenvelders Danny Bakker en Django Warmerdam waren wegens blessures niet beschikbaar. We hadden donderdag al contact met Donny opgenomen en hij zei dat hij beschikbaar was. Hij voelde zich goed en ook de testen wezen uit dat hij helemaal was hersteld van de wedstrijd van woensdag. Ik moet hem echt de complimenten geven. Dat je er zo snel weer kan staan na zo'n trip geeft aan dat hij mentaal sterk is en een echte liefhebber is die graag wil spelen", aldus Ulderink.

De trainer zag dat Van de Beek opnieuw een belangrijke schakel was in het elftal. Hij dwong kansen af maar miste net de finesse om doeltreffend te zijn. Nadat Sam Hendriks eerder een kansje om zeep had geholpen, bouwde Ajax in de 18e minuut aan een fraaie aanval. Met een lekker schot uit de draai had Van de Beek de bekroning voor die aanval op zijn schoen. Helaas ging het schot net voorbij aan de doelmond.

Jong Ajax bouwde verder en kreeg via Robert Muric en weer Sam Hendriks de mogelijkheden afstand te nemen van de Limburgers. Zeker van de pogingen van Hendriks in de dertigste minuut had er wel één achter doelman Coppens mogen eindigen. Dat gebeurde niet. ,,Dat was echt ongelooflijk", vond Ulderink ook.

Na een jaar blessureleed maakte Jordy Bruijn zijn entree op het veld. Tevens zijn debuut in de Jupiler League.
Na een jaar blessureleed maakte Jordy Bruijn zijn entree op het veld. Tevens zijn debuut in de Jupiler League.

In de tweede helft kwam MVV bijna op voorsprong. Een schot van Ricardo Ippel eindigde in de 53e minuut op de paal. Jong Ajax gaf gelijk via Van de Beek antwoord. Zijn schot ging maar net naast. Ook Hendriks kreeg nog een goede mogelijkheid, maar weer zonder succes.

Positief nieuws was er ook. Na een lange revalidatie van een jaar kwam Jordy Bruijn in het veld voor Vissie en tekende daarmee voor zijn debuut in de Jupiler League. In de slotfase kwam ook Vaclav Cerny nog in het veld. Ook voor hem kwam er een einde aan een kleine maand blessureleed. De wissels brachten helaas geen Ajax-doelpunt met zich mee. En in de slotfase kregen de gastheren het deksel nog op de neus ook. Leeroy Owusu kopte de bal na een lange pass van MVV pardoes voor de voeten van invaller Thomas Verheijdt. Die aarzelde niet en joeg de bal langs Indy Groothuizen, 0-1. ,,Hij had hem niet daarheen moeten koppen", stelde Uderink ook vast. ,,Maar ik moet wel zeggen dat er een heel harde wind over het veld stond, waardoor het heel lastig timen was bij die bal."

In de blessuretijd kon Jong Ajax die achterstand niet meer rechtbreien, waardoor na de nederlaag van vorige week in Venlo wederom een Limburgse ploeg met de punten aan de haal ging. ,,In de kleedkamer keken we elkaar aan en vroegen we ons af hoe dit had kunnen gebeuren", aldus Ulderink. ,,We hebben 75 minuten prima gespeeld en zeker in de eerste helft genoeg kansen gehad. Daarvan hebben we er veel te weinig benut. De laatste vijftien minuten waren rommelig en kon het beide kanten op."

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen; Owusu, Lartey Sanniez, Van Bruggen (Mirani), Dankerlui; El Mahdioui, Van de Beek, Vissie (Bruijn); Muric, Hendriks, Acolatse (Cerny).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Jasper Ruhe