Menu
Jong Ajax in spektakelstuk niet langs Jong FC Utrecht

Jong Ajax in spektakelstuk niet langs Jong FC Utrecht

Jong Ajax is er maandagavond in een spektakelstuk niet in geslaagd om van Jong FC Utrecht te winnen. Vol debutanten stond de ploeg van Michael Reiziger na 8 minuten al op 2-0, maar moest het toch genoegen nemen met een 3-3-gelijkspel. De Amsterdamse doelpunten kwamen van Damjan Dostanic, Vaclav Cerny en Quinten Timber.

Dankzij interlandverplichtingen kon het aanwezige publiek aardig wat ‘nieuwe’ gezichten begroeten. Zo debuteerden Liam van Gelderen, Nordin Musampa, Terrence Douglas, Enric Llansana en Dostanic in het betaald voetbal, en waren alleen Cerny en Jasper ter Heide de ervaren Jong Ajacieden.

Uitstekende beginfase
Voor Dostanic was het direct een debuut om nooit te vergeten. Al na 5 minuten scoorde de 17-jarige spits na een prima assist van Cerny. Het bleek de opmaat voor een vliegende start van Jong Ajax, want enkele minuten later kon Leo Thethani opstomen richting het Utrechtse doel. ‘Wie goed doet, goed ontmoet’, moet Cerny hebben gedacht. Waar hij eerder vrij voor de keeper de bal aan Dostanic gaf, kreeg hij nu de bal op een presenteerblaadje van Thethani: 2-0. 

⏱ 5 minutes
✔️ 1 goal

Damjan Dostanic scored 5 minutes into his professional debut! ��#JongAjax #jajjut pic.twitter.com/HDBShJyHD8

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 maart 2019

Het debuut voor Douglas verliep minder prettig. Hij viel na een kwartier geblesseerd uit en werd vervangen door Abdallah Aberkane. De jeugdige verdediging gaf weinig weg, en alleen Nick Venema kon bij Jong Utrecht enig gevaar stichten. Grote kansen kregen de bezoekers niet, en ook Jong Ajax kon pas vlak voor rust weer wat gevaar stichten via Cerny. 

Spektakel na rust
Jong Ajax begon de tweede helft net zoals de eerste, en had binnen enkele minuten de score uit kunnen breiden. Eerst werd een schot van Ter Heide van de lijn gehaald, later miste Thethani 1-op-1 met de doelman. 

Jong Utrecht bleef in de wedstrijd, en hoe: Mark Pabai bracht de spanning terug door een lange bal van dichtbij in te schieten en vlak daarna kon Junior van der Velden vogelvrij inkoppen. Jong Ajax piepte en kraakte, maar richtte zich weer op via Quinten Timber die na een heerlijke actie de bal van afstand binnenschoot. Lang kon het niet genieten van de voorsprong, want Jonas Arweiler schoot de bezoekers vlak daarna weer langszij.

�� #JongAjax 3 - 3 Jong Utrecht

⚽️ Damjan Dostanic
⚽️ Vaclav Cerny
⚽️ Quinten Timber#jajjut pic.twitter.com/4DkJTJV9RL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 maart 2019

Reiziger trachtte nog wat te forceren door Maddy in te brengen voor Thethani, maar moest ook op blijven letten bij tegenstoten. Gescoord werd er niet meer, en zo bleef het bij een terechte puntendeling: 3-3.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 3-3 (2-0), 5. Dostanic 1-0, 8. Cerny 2-0, 51. 2-1 Pabai, 59. Van der Velden 2-2, 70. Timber 3-2, 73. Arweiler 3-3

Opstelling Jong Ajax: El Maach, Van Gelderen, Solomons, Musampa, Douglas (21. Aberkane), Llansana, Q. Timber, Ter Heide, Cerny, Dostanic, Thethani (75. Maddy)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots