Menu
Jong Ajax incasseert late gelijkmaker

Jong Ajax incasseert late gelijkmaker

In de slotminuut van de officiële speeltijd incasseerde Jong Ajax-keeper Marco Verduin alsnog een tegentreffer. De Beloftenploeg van trainer Aron Winter besloot de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met een gelijkspel: 1-1. John Goossens hielp zijn ploeg aan de openingstreffer.

Afgelopen maandag speelden de Jong Ajacieden nog gelijk tegen Jong Vitesse. Op de Toekomst maakten de Arnhemmers diep in blessuretijd nog gelijk: 2-2. Drie dagen na die thuiswedstrijd trof Jong Ajax op sportpark Zoudenbalch Jong FC Utrecht. ,,Onze eerste helft was redelijk, al hadden we wel een probleem met de opbouw over rechts'', kijkt Jong Ajax-trainer Winter kritisch terug.

De Utrechters speelden met een ruit op het middenveld. Om Jong FC Utrecht beter op te kunnen vangen, werd Murat Yildirim na een dik halfuur gewisseld voor Jeffrey Sarpong. Met de wissel heroverden de Ajacieden hun greep op het middenveld. ,,Het kostte ons redelijk wat krachten, maar we hadden ook na rust de controle'', aldus Winter. ,,Op de juiste momenten hadden we wel meer kunnen scoren.'' Acht minuten voor tijd drukte John Goossens het overwicht alsnog in een treffer uit. De linksbuiten rondde een prima combinatie met controlerende middenvelder Siem de Jong doeltreffend af. Na de treffer ging Jong FC Utrecht een op een spelen. Het leverde de Domstedelingen vlak voor tijd de gehoopte gelijkmaker op. Winter: ,,Als je de 1-1 dertig seconden voor het einde tegen krijgt, is dat natuurlijk jammer. Op bepaalde momenten zijn we toch nog te slordig en niet geconcentreerd genoeg.''

Jong Ajax moet het sinds deze week stellen zonder Donavon Slijngard (verhuurd aan FC Groningen), Jan Vertonghen (verhuurd aan RKC) en Rydell Poepon (verhuurd aan Willem II). Derk Boerrigter vertoont zijn voetbalkunsten tijdelijk bij HFC Haarlem. ,,Je weet dat spelers zich wekelijks in de kijker kunnen spelen'', stelt Winter. ,,De spelers zijn verhuurd aan clubs met een goed niveau.''

Opstelling Jong Ajax:
Verduin; Yildirim (35. Sarpong), Van der Wiel, Timisela, Sterk; Anita, De Jong, Van der Heijden; Martina, Tayeb (63. Hasselbaink) en Goossens.