Menu
Jong Ajax is open boek voor Grim

Jong Ajax is open boek voor Grim

Fred Grim keert maandagavond terug op sportcomplex de Toekomst. De 48-jarige oud-Ajacied neemt het in de Jupiler League met zijn ploeg Almere City op tegen Jong Ajax. De laatste keer dat Grim zijn voormalige werkgever trof was in het seizoen 2008-2009, toen hij als assistent-trainer van Sparta met liefst 4-0 won van Ajax.

Grim verruilde ruim een jaar geleden Ajax A1 voor Almere City, waar hij het naar eigen zeggen uitstekend naar zijn zin heeft. Zeker nu zijn formatie de laatste weken steeds vaker loon naar werken krijgt. Eerst werd FC Den Bosch met 1-0 verslagen en vorige week hielden de Almeerders knap stand bij Jong PSV: 2-2. ,,Terwijl we in een eerdere serie wedstrijden punten hadden moeten pakken, maar niet deden”, stelt de doelman van weleer vast. ,,Het gaat ook vaak om details. We spelen namelijk het hele seizoen al goed, maar lieten tot nu toe vaak de kansen onbenut en kregen onnodige goals tegen. Dat is eigenlijk het beeld van het seizoen.”

Almere City bezet momenteel de zeventiende plaats op de ranglijst. Desondanks oogst de ploeg veel lof met zijn manier van spelen. ,,Overal waar we komen krijgen we complimenten”, beaamt Grim. ,,We hebben alleen een jong team. In tegenstelling tot vorig jaar toen we veel spelers met de nodige bagage onder contract hadden. Uiteindelijk zijn we een andere weg ingeslagen met als doel spelers op te leiden. Daarnaast willen we binnen drie jaar een vaste waarde zijn in het linkerrijtje.”

Fred Grim over zijn bezoek aan de Toekomst: ,,Tuurlijk is het hartstikke leuk om alle bekenden weer te zien. Aan de andere kant kom ik hier nog geregeld, dus zo bijzonder is het ook weer niet.” Fred Grim over zijn bezoek aan de Toekomst: ,,Tuurlijk is het hartstikke leuk om alle bekenden weer te zien. Aan de andere kant kom ik hier nog geregeld, dus zo bijzonder is het ook weer niet.”

Dit seizoen heeft Grim zoals gezegd een jonge selectie tot zijn beschikking. ,,We hebben bijvoorbeeld Vincent Janssen, Lars Nieuwpoort en Mike Busse overgenomen. Zij moesten weg bij Feyenoord, AZ en Ajax. Maar ook Fabian Serrarens en Tim Receveur, jongens die bij Ajax nooit echt in het hoogste jeugdelftal speelden, lopen hier rond. Allemaal jongens die in mijn ogen heel talentvol zijn. Wat dat betreft hebben we een groep met potentie.”

Iets wat zichtbaar was in de uitwedstrijd bij Jong PSV, dat aan de aftrap verscheen met A-selectieleden als Nigel Bertrams en Stanislav Manolev. ,,Dat gelijke spel, maar ook de 1-0-zege op FC Den Bosch zijn hartstikke goede resultaten. Zulke uitslagen geven vertrouwen en zorgen voor een bepaalde succesbeleving.”

Grim reist dus met vertrouwen af naar het oude honk. Een ontmoeting waarnaar hij uitkijkt. ,,Tuurlijk is het hartstikke leuk om alle bekenden weer te zien. Aan de andere kant kom ik hier nog geregeld, dus zo bijzonder is het ook weer niet.” Jong Ajax kent in elk geval weinig echte geheimen voor de coach van de Flevolanders. Iets wat hij meeneemt in zijn analyse voor de bewuste wedstrijd. ,,Dat ze over veel spelers kunnen beschikken maakt voor ons niks uit. Ik ken de kwaliteiten van hun spelers, wie er ook speelt. Het wordt sowieso een interessante wedstrijd en voor ons een mooi meetmoment. Tevens is het voor Almere City een mogelijkheid afstand te nemen van de onderste regionen.”

De laatste keer dat Grim tijdens een officiële wedstrijd bij de tegenstander van Ajax op de bank zat, was in de jaargang 2008-2009. De toenmalige assistent-coach van Sparta Rotterdam verpulverde die middag met zijn ploeg de Amsterdamse recordkampioen met 4-0 door treffers van Edouard Duplan, Yuri Rose, Joshua John en Ayodele Adeleye. Een paar dagen na deze afstraffing diende Ajax-trainer Marco van Basten zijn ontslag in.

Jong Ajax - Almere City begint maandagavond om 20.00 uur op sportpark de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Pro Shots