Menu

Jong Ajax kan Twente niet onder druk zetten

Jong Ajax slaagde er maandagavond in Enschede niet in om de achterstand op koploper Jong Feyenoord te verkleinen. De Rotterdammers speelden gelijk tegen Jong Volendam, maar ook de formatie van John van 't Schip kwam niet verder dan een gelijkspel bij Jong FC Twente. Het werd 1-1 in een wedstrijd waarin Zlatan Ibrahimovic zijn rentree maakte.

Zlatan Ibrahimovic maakte zijn eerste speelminuten nadat hij vlak na de winterstop geopereerd was aan zijn lies. De spits, die tegen Twente in de rug gesteund werd door de jonge Stanley Aboraa, kreeg van trainer Van 't Schip een uur speeltijd. De Zweed mist duidelijk nog wedstrijdritme. ,,In de eerste helft was Zlatan, en ook Aboraa, niet balvast. We speelden in de kleine ruimte en bij balverlies liepen we achter de feiten aan'', verklaarde Van 't Schip. ,,Zo konden we dus geen druk uitoefenen op de tegenstander. Al met al onderscheidde Zlatan zich nog niet.'' Na een uur werd Ibrahimovic afgelost door Michael Krohn-Dehli en ging Jason Culina van de linkerkant, waar hij een vrije rol had, naar de punt van de aanval.

,,Teleurstellend'', noemde Van 't Schip de prestatie van zijn team tegen Jong FC Twente. ,,Het is positief dat Jong Feyenoord ook punten heeft laten liggen, maar Heerenveen wint wel.''

Jong Ajax kwam tegen de Beloften van FC Twente in de eerste helft achter toen de thuisploeg een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied achter doelman Bogdan Lobont schoot. ,,Een goede vrije trap, en die was onhoudbaar voor Bogdan'', aldus Van 't Schip. Na de treffer van Twente was er nog maar een ploeg die voetbalde, en dat was Jong Ajax. Ibrahimovic, Culina, Aboraa en Tom de Mul kregen mogelijkheden, maar slaagden er niet in om die te benutten. Pas ver na rust scoorde Jason Culina uit een mooie aanval de gelijkmaker op aangeven van De Mul. ,,Het is bijna automatisch dat Jason scoort'', complimenteerde Van 't Schip zijn aanvaller. In de resterende tijd kwam Ajax niet meer tot echt gevaarlijke acties.

,,Het was geen goede week voor ons'', zei Van 't Schip. ,,Vorige week speelden we ook al gelijk tegen FC Utrecht. We hadden een goede sprong kunnen maken in het klassement. Feyenoord en Heerenveen krijgen we allebei nog thuis, maar we moeten niet over de eerstvolgende wedstrijden heen kijken. Dit FC Twente staat ook in de middenmoot. Donderdag spelen we tegen Jong Willem II en dan zullen we weer op de proeg worden gesteld.''

Jong FC Twente - Jong Ajax 1-1 (1-0). Gele kaart Ajax: Kujala.
Opstelling Jong Ajax: Lobont; Longuet, Kujala (Esajas), Vermaelen, Valencia; Muller van Moppes, Aboraa, Lindgren (Rustenberg); De Mul, Ibrahimovic (Krohn-Dehli), Culina.