Menu
Jong Ajax kansloos in Breda

Jong Ajax kansloos in Breda

Jong Ajax wacht na drie wedstrijden nog op de eerste overwinning van dit seizoen in de Jupiler League. Want vrijdagavond slaagde de ploeg er opnieuw niet in drie punten te vergaren. Op bezoek bij NAC Breda verloor Jong Ajax met 3-0.

Na de 2-1-nederlaag bij Achilles '29 en het 1-1-gelijkspel tegen Helmond Sport volgde deze vrijdag een kansloos verlies bij NAC Breda. Opvallend genoeg was het voor de Brabantse thuisploeg, die afgelopen seizoen afdaalde uit de Eredivisie naar de Jupiler League, de eerste zege. Sterker nog. Het waren de eerste punten voor de ploeg van Robert Maaskant.

Jong Ajax stond vanaf het begin onder druk. NAC kreeg onder aanvoering van nieuweling Sjoerd Ars kansjes via Brands en Pedro. Maar bij beide inzetten kwam Ajax-doelman Andre Onana als winnaar uit de bus.

Na een kwartier kreeg Ajax een grote mogelijkheid en had met een beetje meer geluk op voorsprong kunnen komen. Zakaria El Azzouzi was keeper Ten Rouwelaar al voorbij maar schoot vervolgens in het zijnet.

Wakker
Daarmee schudde El Azzouzi ongewild NAC wakker. Want die ploeg zette de teller nog voor rust op 3-0. In de twintigste minuut profiteerde de thuisploeg van balverlies op het Ajax-middenveld en kon Seuntjens langs Onana schieten. Tien minuten later schoot Brands een meter buiten het strafschopgebied in de kruising. Nadat NAC via Naah een enorme mogelijkheid onbenut liet, kopte debutant Ars NAC na een vrije trap vanaf rechts alsnog naar een 3-0-ruststand.

In de tweede helft probeerde Jong Ajax er nog iets van te maken en zag in de 53e minuut een fraai schot uit de draai van Pelle Clement net naast gaan. Daarna stokte het spel aan beide kanten. NAC hoefde niet zo nodig meer nadat duidelijk was dat de eerste zege in de Jupiler League was veiliggesteld en Jong Ajax kon er niets meer tegenover stellen.


Domper
Trainer Andries Ulderink was teleurgesteld over het resultaat: ,,De domper is des te groter omdat we vanaf de kant het gevoel hadden dat er veel meer mogelijk was. Het was niet zo moeilijk om een man op het middenveld vrij te spelen, maar het lukte niet. En waardoor? We gaan het de spelers morgen vragen. Lag het aan de entourage? Dat zou niet moeten. Maar daarnaast is NAC een ervaren en geslepen ploeg. Wij moeten het hebben van het voetbal en niet van het fysiek, want dat was vanavond echt een groot verschil. Wij hadden veel jonge jongens die voor het eerst in de Jupiler League spelen. Zoals Zakaria El Azzouzi. Hij had een aardige kans inderdaad, maar verder in de wedstrijd konden de spelers hem moeilijk bereiken. Hij had het ook lastig met die centrale verdedigers van NAC. Amin Younes komt terug van een blessure en moet wennen en zo zijn er meer jonge spelers. Dan moeten we niet verwachten dat we 'zomaar' een wedstrijd winnen in de Jupiler League. Daar komt veel bij kijken. En we zijn bezig met een proces en dat moeten we niet uit het oog verliezen."

Opstelling Jong Ajax: Onana, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Warmerdam, Owusu (78. Mirani), Clement, Andersen (46. Van de Beek), Nouri, Muric, El Azzouzi, Younes (61. Acolatse).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Kai int Veen