Menu
Jong Ajax klaar voor start Soccer Sevens

Jong Ajax klaar voor start Soccer Sevens

Jong Ajax is klaar voor de start van de International Soccer Sevens. Vrijdag werkte het negental van Pieter Huistra de laatste training af in voorbereiding op de eerste drie wedstrijden van het 7-tegen-7 toernooi in Hong Kong.

Vrijdagochtend prepareerde Jong Ajax zich voor het laatst voor het debuut op het internationale 7-tegen-7 toernooi in Hong Kong. In het stadion van de Hong Kong Football Club trainden de Amsterdamse beloften onder warme omstandigheden. Naast de opponenten op het veld zou het warme weer zaterdag wel eens een extra tegenstander kunnen worden.

In drie wedstrijden van twee keer zeven minuten zal Ajax zich proberen een goede uitgangspositie voor de finaledag op zondag te verschaffen. Tai Po, Singapore Cricket Club en Sheffield FC zullen in de Hongkongse ochtend- en middaguren tegenover de Ajacieden staan.

Aan het einde van de ochtend deelde Jong Ajax het trainingsveld beurtelings met Glasgow Rangers (verliezend finalist van vorig jaar) en Aston Villa, waarbij vooral de boomlange spits Nathan Delfouneso opviel. De 19-jarige aanvalsleider maakte dit seizoen al negen keer zijn opwachting in de Premier League. Later in het toernooi zou het team van Huistra deze blikvanger nog wel eens tegen kunnen komen.

Alle negen Ajacieden zullen zaterdag en zondag ruim voldoende speeltijd krijgen. Alle negen Ajacieden zullen zaterdag en zondag ruim voldoende speeltijd krijgen.

Tony Bratsanos, voorzitter van het Soccer Sevens toernooi, is blij met de komst van Ajax. ,,Als voetbalfan heb ik Ajax altijd gevolgd”, zegt de chairman, terwijl hij ondertussen handen schudt en continu – volgens het protocol van de club – buiten gebeld wordt. ,,Ajax heeft een wereldberoemde academy. Grote spelers als Bergkamp en Van Basten zijn daar opgeleid. Het is fantastisch dat Jong Ajax dit jaar voor het eerst meedoet aan ons toernooi vol talenten.”

Dat het deelnemersveld gezien de vele Engelse (en Chinese) clubs wel iets wegheeft van een English Open, beaamt Bratsanos. ,,Ons doel is om er een meer Europees toernooi van te maken. We hebben Bayern München ook geprobeerd, maar het paste niet in hun agenda om dit jaar naar Hong Kong te komen. We willen er in de toekomst ook graag Spaanse clubs bij hebben. En Ajax uiteraard.”

In aanloop naar Ajax’ bezoek aan Hong Kong kwam Bratsanos zes weken geleden naar Amsterdam. ,,Aan de faciliteiten van de Toekomst en de ArenA kun je zien dat Ajax aan alle randvoorwaarden voldoet om de beste talenten ter wereld op te leiden.” Hij verwacht dat Jong Ajax dit weekend ver kan komen in Hong Kong. ,,Meestal gaan debutanten bij de Soccer Sevens er al na de poulefase uit. De voetbalvorm 7-tegen-7 vergt veel aanpassingen van de teams en valt of staat bij balbezit. Gezien de korte speeltijd kunnen tegengoals snel funest zijn. Engelse en Schotse teams die al jaren meedoen zijn daar inmiddels aan gewend. Aan de andere kant: alle Ajax-teams staan juist bekend om hun technisch en tactisch mooie voetbal, waarbij balbezit de basis vormt. I think Ajax will adept the game quickly.”

Volg Jong Ajax in Hong Kong via Ajax.nl en Ajax TV

Tekst en foto's: Ajax.nl

De spelers van Jong Ajax doen de warming-up op de kunstsprieten van Hong Kong Football Club. De spelers van Jong Ajax doen de warming-up op de kunstsprieten van Hong Kong Football Club.
Spits Nathan Delfouneso van Aston Villa heeft al Premier League-ervaring. Spits Nathan Delfouneso van Aston Villa heeft al Premier League-ervaring.
Vlatko Lazic aan de bal. Vlatko Lazic aan de bal.