Menu
Jong Ajax klopt ADO Den Haag

Jong Ajax klopt ADO Den Haag

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag met 1-3 gewonnen. Laurent Delorge en Vurnon Anita maakten hun rentree na lange blessureperiodes.

Jong Ajax en Jong ADO Den Haag slaagden er in de eerste helft amper in een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Positief bij Ajax was wel de rentree van Laurent Delorge en (in de tweede helft) Vurnon Anita die na lange blessureperiodes - Delorge stond vijf maanden buitenspel, Anita vier - weer speelminuten konden maken. Beiden speelden één helft. De Belgische middenvelder kreeg nog een goede mogelijkheid zijn terugkeer op de velden, toevallig tegen zijn vorige club, te bekronen met een doelpunt, maar hij schoot een fraaie kans net over. De thuisploeg counterde een aantal keren gevaarlijk en in de 37ste minuut leverde dat een 1-0-voorsprong op. Rico Kogeldans klopte Ajax-doelman Marco van Duin.

De technische staf gaf de Ajacieden in de rust precies aan waar de schoen wrong, want in de tweede helft stond er een ander Ajax in het veld. Binnen een paar minuten had de stand al omgedraaid kunnen zijn na fraaie kansen voor John Goossens en Edgar Manucharyan. Het duurde echter nog tot de 57ste minuut tot Jan-Arie van der Heijden zijn al prachtige dag nog meer luister bijzette. De jarige middenvelder, die vandaag zijn contract verlengde, scoorde met een prachtige knal de gelijkmaker. Vijf minuten later was de achterstand omgebogen in een 1-2-voorsprong toen Murat Yildirim scoorde. In de zeventigste minuut nam Jong Ajax afstand van de Hagenaars. John Goossens nam met een fraaie actie en schitterend schot revanche op zijn eerdere kansen, 1-3.

ADO Den Haag kreeg in de slotfase nog enkele kansen, maar die wist de thuisploeg niet te benutten.

Bekijk dinsdag de samenvatting en reacties op Ajax TV.
Naar de website van Ajax TV >>


Overige uitslagen:
AZ - FC Twente 2-1
FC Utrecht - NEC 2-4
sc Heerenveen - FC Groningen 1-1
PSV - Sparta Rotterdam 2-0
Willem II - RKC Waalwijk 0-1
Vitesse - NAC Breda afgelast

Stand:
FC Twente 18-40
Ajax 18-36
sc Heerenveen 18-32
FC Groningen 18-31
AZ 18-30
PSV 18-29
Sparta R'dam 18-23
Vitesse 17-22
NEC 18-22
RKC Waalwijk 18-22
ADO Den Haag 18-19
NAC Breda 17-16
FC Utrecht 18-13
Willem II 18-13