Menu

Jong Ajax klopt ADO'20

In de Amstel Cup ging het afgelopen zaterdag nog mis tegen een hoofdklasser, maar vrijdagavond won Jong Ajax met 2-5 van ADO'20, de ploeg van oud-Ajacied Rob Witschge. Saillant detail: ADO'20 is de volgende tegenstander in de beker van Rohda Raalte. Inderdaad, de ploeg die Jong Ajax uit het toernooi knikkerde.

Nadat Sebastian Rusculleda in zijn debuutwedstrijd tegen de lat had geschoten, opende Ryan Babel in de achttiende minuut de score door een fout van ADO '20 af te straffen (0-1). Degene die de mist in was gegaan kreeg korte tijd later een strafschop te nemen. Maar het lot was Wouter Kos niet gunstig gezind, want hij schoot tegen de paal.

De thuisploeg kwam daardoor in een dip en Ajax profiteerde via goede combinaties en goals van Etienne Esajas en Robin Muller van Moppes, 0-3.

In de tweede helft, die werd gedomineerd door het noodweer boven Heemskerk, scoorde Pinto Adao de 1-3. Rachid Tiberkanine maakte er na een fout in de ADO-defensie 1-4 van. Pinto Adao verkleinde de marge tot twee door een strafschop te benutten. Vlak voor tijd en nog steeds in de stromende regen bepaalde Rachid Tiberkanine de eindstand op 2-5.


Bron: www.ado20.nl