Menu
Jong Ajax klopt FC Oss

Jong Ajax klopt FC Oss

Jong Ajax heeft in de Jupiler League een 2-1-zege geboekt op FC Oss. Dejan Meleg en Stefano Denswil maakten de doelpunten voor de ploeg van Fons Groenendijk.

FC Oss was op 9 augustus 2013 de eerste club die duidelijk maakte dat het geen eenvoudig seizoen zou worden voor Jong Ajax in de Jupiler League. De ploeg van Alfons Groenendijk had zijn openingswedstrijd (in de ArenA tegen Telstar) nog gewonnen, maar maakte tegen Oss kennis met het spierballenwerk van de een na hoogste voetbalcompetitie van Nederland. De Brabanders wonnen overtuigend met 2-0. Een half jaar later gaat het bij Jong Ajax nog steeds met vallen en opstaan, maar in de thuiswedstrijd tegen FC Oss werden dit keer in ieder geval wel drie punten gepakt: 2-1.

,,Die punten zijn belangrijk", blikte Groenendijk terug op het duel waarin hij beschikte over veel spelers van het eerste elftal zoals Mike van der Hoorn, Stefano Denswil en Lerin Duarte. ,,Maar het ging wel moeizaam vandaag. Je verwacht meer als je kijkt naar het elftal waarmee we speelden. Het was slordig, we leden veel balverlies. Bij het eerste elftal hoor je nu vaak het woord "betrouwbaarheid" vallen. Dat was bij ons onder de maat vandaag."

Jong Ajax trad tegen Oss aan met een enorm sterk elftal. Naast Mike van der Hoorn startten ook onder andere Stefano Denswil, Lucas Andersen en Lerin Duarte in de basis. Jong Ajax trad tegen Oss aan met een enorm sterk elftal. Naast Mike van der Hoorn startten ook onder andere Stefano Denswil, Lucas Andersen en Lerin Duarte in de basis.

Dejan Meleg was de gevaarlijkste man in de eerste helft bij Ajax. Hij leek zijn ploeg al binnen het kwartier met een mooie boogbal over keeper Richard Arends op voorsprong te zetten, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na een kans in de 28ste minuut (tikkie net naast), was het in de 35ste minuut wel raak voor de Serviër. Met een geplaatst schot van net binnen de zestien zette hij Ajax terecht op voorsprong. De ploeg van Alfons Groenendijk had de hele eerste helft het sterkste van het spel, al was FC Oss in de beginfase ook een paar keer bij de openingstreffer geweest.

Ook na rust had Ajax het veldoverwicht, maar bleven de Brabanders gevaarlijk. Stefano Denswil kopte in de 54ste minuut raak uit een corner. Oss kwam via een goal Guyon Philips in de 82ste minuut terug tot 2-1. Het zorgde voor een spannende slotfase, met diverse kansen voor de gasten en nog een debutant bij Jong Ajax (Sinan Keskin). Maar Jong Ajax bleef overeind. Groenendijk: ,,In de tweede helft kenden we een aardige fase en hadden we moeten uitlopen naar 3-0 of 4-0. Maar dan komen zij terug tot 2-1 en dan wordt het onnodig spannend."

Jong Ajax staat zestiende in de Jupiler League, FC Oss blijft 20ste en dus hekkensluiter van de competitie.

Scoreverloop: 35. Meleg 1-0, 54. Denswil 2-0, 82. Philips 2-1.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Riedewald; Lobotka, Andersen, Duarte; Sana, Meleg (89. Keskin), De Bondt (46. De Bondt).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Dejan Meleg legt aan voor de 1-0. Dejan Meleg legt aan voor de 1-0.
Lucas Andersen in de aanval. Lucas Andersen in de aanval.
Stefano Denswil hield het achterin goed dicht. Stefano Denswil hield het achterin goed dicht.
Tobias Sana gaat zijn man voorbij. Tobias Sana gaat zijn man voorbij.
Vincent Vermeij gaat onder de bal door, maar Stefano Denswil staat klaar om de 2-0 binnen te koppen. Vincent Vermeij gaat onder de bal door, maar Stefano Denswil staat klaar om de 2-0 binnen te koppen.
Jong Ajax viert de 2-0 van Denswil. Jong Ajax viert de 2-0 van Denswil.
Vincent Vermeij kwam na rust het veld in voor Nick de Bondt. Vincent Vermeij kwam na rust het veld in voor Nick de Bondt.
Lerin Duarte met het 'buitenkantje'. Lerin Duarte met het 'buitenkantje'.
In de slotfase nog een debutant bij Jong Ajax: Sinan Keskin. In de slotfase nog een debutant bij Jong Ajax: Sinan Keskin.