Menu
Jong Ajax klopt Haarlem

Jong Ajax klopt Haarlem

Jong Ajax is 2007 uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Aron Winter boekte zaterdag een knappe oefenzege op eerstedivisionist HFC Haarlem: 2-4. In de Spaarnestad maakten de Amsterdammers een 2-0 achterstand ongedaan.

Jong Ajax toonde twee gezichten aan de Jan Gijzenkade in Haarlem. De eerste helft was onmiskenbaar voor de Haarlemmers. De gasten openden slap. ,,Er werd gewoon niet goed gevoetbald'', keek Winter terug. ,,Toch creëerden we vier, vijf goede kansen. Daar werd niets mee gedaan.'' Namens de thuisploeg profiteerden Hendrik van Beelen en Michael van der Kruis van de fouten die Jong Ajax maakte. Zo kon Van der Kruis de bal uit een corner ongedekt inkoppen.
In de tweede helft knokten de Jong Ajacieden zich alsnog verdiend langs de profploeg uit de Jupiler League. Middenvelder Chakib Tayeb bracht de Amsterdammers kort na rust terug in de wedstrijd: 1-2. Op aangeven van Javier Martina bracht Rydell Poepon Ajax naast de thuisploeg. In de slotfase tekenden Jan-Arie van der Heijden en John Goossens voor de 2-3 en 2-4. Vooral de treffer van linksbuiten Goossens was fraai: hij stiftte de bal van buiten de zestien in het doel.
,,Na rust waren we wel scherp en attent'', zei Winter. ,,We hebben de kansen toen wel goed uitgespeeld. Deze overwinning is een goed resultaat. Zeker voor de eerste wedstrijd. We zijn 2007 goed begonnen.'' Jong Ajax hervat de Beloftencompetitie op 15 januari met een uitwedstrijd tegen Jong Heracles Almelo.

Opstelling Jong Ajax:
Van Duin; Yildirim (46. Will), Van der Wiel, Alderweireld, Slijngard; Lewis (46. Boerrigter), Sterk (46. Van der Heijden), Tayeb (70. Wormgoor); Martina, Poepon en Goossens.