Menu
Jong Ajax klopt Hollandia in oefenduel

Jong Ajax klopt Hollandia in oefenduel

Jong Ajax heeft dinsdagavond een besloten oefenwedstrijd tegen Hollandia met 5-1 gewonnen. Niki Zimling, Marvin Höner, James Efmorfidis (2x) en Pelle Clement maakten de doelpunten voor het team van Andries Ulderink en Jaap Stam.

In het overdekte adidas miCoach Performance Centre kwam Hollandia nog wel op voorsprong via een strafschop, maar na een minuut of twintig begon het beter te lopen bij Jong Ajax. Zimling tekende voor de gelijkmaker en Höner zette Ajax nog voor rust op voorsprong. Voor de Duitse spits een opsteker: na lang blessureleed waren dit pas zijn eerste speelminuten onder het trainersduo Ulderink/Stam.

In de tweede helft zorgden goals van invallers Efmorfidis (2x) en Clement ervoor dat Jong Ajax uiteindelijk met een 5-1-zege het veld afstapte. Ulderink: ,,We begonnen heel matig aan de wedstrijd, leden veel balverlies in de opbouw. Door een counter kreeg Hollandia in de eerste helft ook die penalty. Maar daarna kregen we grip op de wedstrijd. In de tweede helft moesten we door het grote aantal wissels weer heel even in ons ritme komen, maar het begon toch vrij snel weer goed te lopen."

Jong Ajax hervatte afgelopen vrijdag de Jupiler League met een 1-1-gelijkspel tegen Telstar. Aanstaande zondag spelen de Beloften in Rotterdam tegen Sparta.

Jong Ajax: Mous; Dankerlui, Mirani (46. Vissers), Van Koesveld (15. Sno, 60. Boccara), Warmerdam (46. Lartey); Zimling, Bakker (46. El Mahdioui), Vissie; Acolatse (46. Clement), Hendriks (El Azzouzi), Höner (46. Efmorfidis).

Tekst en foto: Ajax.nl